De retuscherade hennes bild efter idealkvinnan i 18 olika länder. Detta visar varför vi aldrig ska sluta kämpa mot skeva skönhetsideal.

De bad designers från 18 länder att retuschera en bild på en kvinna så hon såg ut som deras länders idealkvinna. När jag ser resultatet mår jag illa. Men anledningen till projektet är inte så sjuk som man kan tro. I stället vill gänget bakom Perceptions of Perfection att studien ska leda till ökad förståelse för de orealistiska skönhetsidealen och visa hur mycket idealen varierar på olika platser i världen. De ställde frågan ”Hur ändras uppfattningen om skönhet på olika håll i världen?” Här är svaren de fick:

Så här såg originalbilden ut.

I studien räknade man även ut vad ett ungefärligt BMI på idealkvinnan skulle vara i respektive land, och i många länder, som Italien och Kina, var idealkvinnans vikt skrämmande låg.

Nu ska gänget bakom Perceptions of Perfection även lansera en liknande lista med manliga ideal.

Medan andra, som Asien och Europa, gjorde kvinnan så tunn att hon enligt uppskattat BMI låg farligt nära undervikt (under 17,5).

Vissa länder skapade en överdriven timglasfigur.

Många gjorde stora förändringar i hårfärg, midja och höftmått.

Medan vissa i stort sett liknade den första bilden, med undantag för lite bantning, hade andra tagit fram en ny kvinna, som Italien till vänster.

Man kan knappt tro det men det är samma originalbild till dessa kvinnor. I många svar de fick hade kvinnan ändrats totalt.

orginial

Här kan du läsa mer om studien.

De här sjuka idealen borde delas vidare, så här får det bara inte vara. Vi på Newsner tycker att man är vacker precis som man är!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.