De sa att hon skulle dö vid födseln – 21 år senare chockas läkarna på nytt

När Stephanie Turner föddes trodde läkarna att hon bara hade några timmar kvar att leva. Hon led av en obotlig hudsjukdom där merparten av de drabbade oftast dör inom några dagar efter födseln – och föräldrarna fick ta emot det tragiska beskedet att hon hade mycket låga chanser att överleva.

Men Stephanie trotsade oddsen. Åren gick och hon blev snart den äldsta kvinnan i USA som levde med sjukdomen.

När Stephanie så blev gravid som 21-åring trodde inte läkarna att hon skulle kunna klara sig igenom förlossningen – men än en gång inträffade ett mirakel.

Stephanie Turner från amerikanska Wynne, Arkansas, föddes med den plågsamma sjukdomen Harlequin icthyosis. Det innebär att kroppen täcks av ett tjockt hudlager med sprickor, där det lätt uppstår allvarliga infektioner från bakterier som annars skulle blockeras av huden.

Bildkälla: WMC-TV

Därför trodde läkarna också att hon skulle dö som nyfödd bebis.

– De sa till mig att bebisar som föds med den här hudåkomman inte har någon chans, säger Stephanies mamma Donna till Mirror.

Men Stephanie trotsade läkarnas prognoser – mycket tack vare de livräddande salvor som hon fick smörja in kroppen med dagligen för att förhindra bakterier och på så sätt hålla åkomman i schack.

Bildkälla: WMC-TV

Så småningom blev Stephanie den äldsta levande kvinnan i USA. Hennes ständigt positiva attityd, trots smärtorna från sjukdomen, var också egenskapen som fick hennes kommande make Curtis att bli förälskad.

Strax efter bröllopet blev Stephanie gravid. Hon var 21 år – och även nu bedömde läkarna hennes chanser att överleva som mycket små. Det kunde vara livshotande att genomgå en graviditet och sträcka ut magen med hennes tillstånd – men samtidigt hade det aldrig någonsin hänt förut att en kvinna med Harlequin icthyosis hade blivit gravid.

Bildkälla: WMC-TV

Förlossningen tog fyra dagar – men till slut inträffade ännu ett mirakel. Kvinnan som hade förbluffat läkarna i år efter år tog ett nytt liv till världen – och såväl Stephanie som bebisen överlevde.

Eftersom båda föräldrarna måste lida av sjukdomen för att det ska föras vidare så kunde pojken komma till världen frisk och kry.

– Jag kan inte förklara hur bra det känns att ha ett barn som är friskt och glatt, säger Stephanie till Mirror.

Bildkälla: WMC-TV

Här kan du se ett videoklipp om Stephanies mirakelresa genom livet:

Det här är ett sant bevis på att mirakel inträffar. Dela gärna vidare historien om den inspirerande, modiga mamman Stephanie till dina vänner!