De träffades första gången 1944. Idag firar Kalle och Lilly 70 år som gifta.

Livslång kärlek är bland det finaste som finns. Därför vill jag berätta om Kalle och Lilly Sundberg. De träffades genom gemensamma vänner för 71 år sedan. I dag firar de järnbröllop; 70 år som gifta.  

De träffades i Gävle 1944 genom gemensamma vänner till Kalle. Kärleken blommade inte omedelbart, men ett år senare blev de ett par. Och kort därefter var det dags för bröllop, skriver Arbetarbladet.
– Hon var väldigt gullig och fin, det var min grej på en gång, säger Kalle.
– Kalle var alltid så snäll och uppvaktande, säger Lilly.

Under deras 70 år som gifta har de aldrig haft några större bråk. De har alltid varit förstående mot varandra och löst de små konflikter som uppstått.
– Det är klart att ibland har man höjt rösten, men jag har aldrig tänkt att ”nä, nu lämnar jag karl’n”. Det har bara varit bagateller vi har kommit ihop oss om. Vi har alltid tyckt lika om mycket, berättar Lilly för Arbetarbladet.

Tillsammans har de tre barn. Lilly kallar barnen för deras livlinor. De hjälper till med alla möjliga saker som paret inte klarar av längre även om de fortfarande är pigga och krya. De bor tillsammans i en lägenhet utanför Gävle där de, som alltid har haft, en tydlig rollfördelning i köket.
– Jag lagar mat och Kalle diskar, vi har alltid hjälpts åt hemma, säger Lilly.

I dag firar de 70 år som gifta och jag hoppas att de får en fantastisk dag tillsammans. Gilla gärna om du också blir alldeles varm inombords av att se Kalle och Lilly tillsammans!

Sjuttio år som gifta men Lilly och Kalle ser fortfarande ut att vara nyförälskade. Så vackert!

http://www.arbetarbladet.se/slakt-o-vanner/puss-pa-dig-for-vara-70-ar-som-gifta

Posted by Arbetarbladet on den 28 december 2015