De vädjade om hjälp när Julia försvann i Colombia. Nu är hon återfunnen.

I julas reste 22-åriga Julia Wendt från Mollaryd i Västergötland till Ecuador, Sydamerika. På det 6 månader långa äventyret skulle Julia bland annat åka till Colombia och studera spanska i början av mars. Så blev också fallet – men den 19 mars försvann Julia spårlöst. Julias föräldrar gick ut och vädjade om hjälp och efter veckor av oro har hon nu återfunnits. Det skriver GP. – Herregud, det känns underbart, säger Julias mamma Lena Wendt till sajten.  

I Colombia bodde Julia i staden Medellín och levde hemma hos en värdfamilj. Men från och med den 19 mars var det ingen som hade kontakt med henne. Varken vänner, familj eller anhöriga. I Ecuador hade hon träffat en amerikansk kompis och de två hade pratat på nätet flera gånger om dagen, men han hade inte heller haft kontakt med henne. Alla var utom sig av oro.

Bildkälla

julia

Familjen anmälde henne som försvunnen och vädjade allmänheten om hjälp. Nu har 22-åriga Julia äntligen återfunnits välbehållen.
– Jag kan bekräfta att hon är återfunnen. Åh nu blir jag alldeles… Herregud, det känns underbart. Hon skriver i ett sms här till mig att hon har varit jättesjuk och inte haft något internet. Vet inte om hon ligger på sjukhus, men de ska ta bra hand om henne, säger mamma Lena till GP.

GP skriver att Julia ska ha varit på ett Yoga-retreat och inte haft någon internetuppkoppling, och att hon ska drabbats av ett virus och tvingats söka läkarvård.

För familjen och alla hennes anhöriga i Sverige var beskedet en otrolig lättnad.
– Detta är en glädjens dag. Åh vilken underbar känsla, säger mamma Lena som nu hoppas att deras älskade dotter återvänder hem till Sverige så snabbt som möjligt.
Publicerad av Newsner familj, gilla gärna