De var gifta i 67 år. Men deras sista tid är det som lämnar mig i tårar.

Floyd och Violet Hartwig var gifta i 67 år. Men det är det som hände under deras sista stund tillsammans som berör mig mest.

Den är kärlekshistorien är verkligen som hämtat ur en vacker film.
90-årige Floyd och 89-årige Violet Hartwig träffades i grundskolan för första gången och det blev början på en livslång romans. När andra världskriget bröt ut arbetade Floyd i amerikanska flottan och under den perioden skrev de 100-tals brev till varandra.

Foto: Youtube

Skarmavbild-2015-02-27-kl.-00.06.07

Här är urdrag från ett av breven:

”Hej älskling, här är några rader från din ensamma sjöman. Jag saknar dig älskling och är så kär i dig. Sötnos, jag kommer vara så lättat när jag kommer bort från det här. Det här är verkligen ingenting för mig, även om jag trodde att livet i flottan var rätt häftigt. Men det var innan jag blev förälskad i den finaste tjejen i världen”.

Efter krigsslutet återvände Floyd hem och paret köpte en gård i Kalifornien. De fick så småningom tre barn ihop.

Foto: Youtube.

Skarmavbild-2015-02-27-kl.-00.05.50

För några år sedan drabbades Violet av demens och hon vårdades av Floyd i deras hem. När Floyd drabbades av en njursjukdom stärktes parets band ytterligare, något som chockade deras barn och barnbarn. Och för bara någon vecka sedan – efter över 67 år som livsvänner – somnade de in för gott i varandras armar.

När Floyd dog på sjukhuset höll 89-åriga Violet hans hand – och bara någon timme senare somnade även hon in.

– De hade en speciella kontakt, och jag tror att den kontakten bara blev starkare och starkare. Särskilt under de sista månaderna av deras liv, säger dottern Donna Scharton i en video som skapades för att uppmärksamma parets kärlekshistoria.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna