Den äldre mannens fina gest på tågstationen påminner mig om hur mycket en liten gärning kan betyda.

Ibland kan de små och enkla sakerna betyda mer än du tror. Det visade en äldre man i USA prov på när han kom till undsättning för att lära en yngre man hur man knyter en slips. Detta får mig att inse att världen ibland är ganska fin ändå.

Det var på en tågstation i den amerikanska staden Atlanta som en ung man satt på en bänk och kämpade, utan framgång, med att försöka knyta sin slips.

En kvinna upptäckte händelsen och ropade till sin man att han skulle hjälpa till. Den äldre mannen reste sig då, utan att tveka, för att hjälpa till.

Först gav den äldre mannen en steg-för-steg-guide till hur man gör för att knyta en slips, därefter tittade han på när den yngre mannen övade på hur det gick till – ända tills han klarade av det själv.

// (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’)); // ]]>

: [HUMANS & HUMANITY]The young guy sitting down was struggling with his tie. The woman in the red coat noticed, and…

Posted by Redd Desmond Thomas on Saturday, 14 November 2015

Facebook-användaren Redd Desmond Thomas såg händelsen med egna ögon och beskrev det, med tillhörande bild, på följande sätt:
”Den unga killen som sitter ner kämpade med sin slips. Kvinnan i röd kappa upptäckte det och frågade ”Vet du hur man knyter den på rätt sätt?”. Den unga killen svarade ”Nej, frun”. Hon knackade då på sin man och sa ”Kom till den här sidan (hennes högra sida; han stod på hennes vänstra sida) och lär den här unga herren hur han ska knyta sin slips”. Den äldre gentlemannen flyttade utan att tveka (nästan en reflexrörelse) och gav honom en steg-för-steg-guide; sedan – efteråt – tittade den äldre gentlemannen på när den unga gentlemannen repeterade stegen tills han klarade det själv. Jag stod en bit bort (men tillräckligt nära för att höra meningsutbytet), och jag gick ännu närmare för att ta den här uppriktiga bilden på den pågående guidningen innan jag hoppade på tåget. JAG ÄLSKAR DET HÄR!”.

Dela gärna den här artikeln för att uppmuntra alla till att hjälpa sina medmänniskor!