Den autistiske pojken får en oväntad fråga. Men det är pappans svar som får miljoner att hylla flickans initiativ.

Det här inlägget publicerades på Facebook för ett par år sedan men jag blir lika glad varje gång jag läser det. Det är en pappa som berättar om en dag när en flicka plötsligt kom in på hans kontor och ställde en fråga som handlade om pappans autistiske son. Pappan skrev sedan ut hela historien på Facebook och där har den nu delats och gillats av miljoner människor. Jag tror att anledningen är att den på ett fenomenalt fint sätt visar hur fina och varma människor det finns där ute och samtidigt sprider hopp till oss alla. Det var i alla fall därför jag valde att dela den här historien med er, om ni också gillar den får ni gärna följa pappans uppmaning och dela den vidare sen.

Det här är min son Jon med sin baldejt Maddie. Han läser första året och har autism. För ungefär en månad sedan kom Maddie, en elev som läser sista året, förbi mitt kontor (jag är lärare på deras skola) och frågade om Jons mamma och jag skulle tillåta henne att ta med honom på balen.

Bildkälla: Facebook

Maddie hade lärt känna Jon genom en förening på skolan som uppmuntrar vänskap mellan elever med speciella behov och de andra eleverna. ”Han är en förstaårselev”, förklarade hon, ”så det här är hans bal också. Jag tycker bara att han borde få chansen också.” Jag sa till henne att det skulle vara en ära för oss att se honom gå med henne.

De kommande veckorna frågade hon vad hans favoritfärg var (orange) så hon kunde skaffa sig en klänning i den färgen. Hon reserverade också bord för deras grupp (de dubblade med en annan grupp) på restaurangen som serverade hans favoritmat – kyckling med pommes frites.

Jag vill uppmuntra alla att gilla och dela det här av tre anledningar:

1. För att visa sitt stöd för barn med speciella behov som Jon

2. För att visa sitt stöd för föreningar som uppmuntrar deras vänskap

3. För att påminna oss alla, i en tid när vi hör om allt hemskt som pågår, att det finns underbara barn som Maddie som jobbar för att göra andras liv bättre.

/Mike Larson, Jons pappa

via Mike LarsonThis is my son Jon with his prom date Maddie. He is a junior and he has autism. About a month ago,…

Publicerat av Acts of Random Kindness den 29 april 2013

Glöm inte att dela det här vidare så att fler kan få ta del av pappans fina historia.