Den döva flickan kan inte göra sig förstådd, men då kommer hon i kontakt med underbara Disney-figurer som lär sig teckenspråk.

Att växa upp utan att kunna göra sig förstådd med omvärlden är inte alltid helt lätt – och för den döva flickan Shaylee Mansfield är skolan därför en väldigt speciell plats, eftersom det är ett ställe där alla kan teckenspråk. Men förutom skolan, och så klart hemmet, har Shaylee haft svårt att hitta någon plats där hon känner att hon passar in. Fram tills dess att familjen besökte Disney Parks. Efter att Shaylee och hennes yngre syster hade tagit ett foto med Mimmi Pigg så började Mimmi signalera med händerna åt flickan. Och det är förklaringen som är allra mest underbar: Disney-figuren höll nämligen på att lära sig teckenspråk just för att kunna kommunicera med alla barn. Parken ska vara en speciell plats för de barn som besöker den och därför ska alla verkligen kunna göra sig förstådda. I klippet från Disney Parks får vi följa familjens besök på nöjeslandet och det är så fantastiskt att se hur lycklig Shaylee är. Mimmi Pigg och de andra Disney-figurerna har bara gjort en liten gest – men den betyder så mycket och det är så fint att se.

Som pappan säger i slutet av klippet så är de mest minnesvärda ögonblicken att se någon vara riktigt lycklig. Det håller jag definitivt med om – och vi borde alla tänka ibland på hur mycket en liten gest verkligen kan betyda för andra.

Dela gärna vidare det här till dina vänner om du håller med.