Den gravida kvinnans svar till den otrevliga främlingen är helt lysande.

En del människor saknar verkligen hyfs och vett när det kommer till att bete sig i sociala sammanhang. Den här historien handlar om just det ämnet. Jag hittade texten på en engelsk sajt som i sin tur hittat den på Facebook så jag kan inte svära på att den är sann. Men det är inte helt omöjligt. Det handlar om en gravid kvinna som får höra något riktigt elakt från en helt främmande person när hon provar en klänning. Men hennes svar fick i alla fall mig att jubla högt.

Jag är 26 år men ganska liten så jag blir ofta misstagen för att vara betydligt yngre. Jag är dessutom gift och gravid i sjunde månaden. Jag befinner mig i ett varuhus som säljer moderiktiga kläder och provar klänningar. Jag håller precis på att lämna provhytten i sällskap av ett väldigt hjälpsamt butiksbiträde. Nästa person i kön går in i provhytten och kvar utanför står en annan kund och hennes tonårsdotter.

Kunden: Titta! Det är därför du ska knipa igen benen i skolan. Så du inte tvingas köpa din balklänning och se ut sådär.

Hennes dotter blir alldeles röd i ansiktet och de andra kunderna i butiken tittar häpet på henne.

Dottern: Men herregud mamma, håll tyst!

Jag: Åh nej, din mamma har rätt. Det där var precis vad min mamma sa till mig. När jag var 16 år. För tio år sedan.

Nu blir mamman också röd i ansiktet medan hennes dotter stirrar på henne.

Jag: Så det jag gjorde var att studera fokuserat i skolan, gick på universitetet och skaffade mig en examen. Jag startade sedan min eget företag, köpte en bil och sedan ett hus. Jag träffade min man, dejtade honom i några år och gifte mig sedan med honom. Nu när vi har en stabil ekonomi så skaffar vi barn. Jag säger inte att alla måste göra så men du vill inte vakna upp en dag och upptäcka att du är 50 år, eländig, ensam och otrevlig.

Mamman: Jag är faktiskt bara 42 år!

Jag: Okej, jag är säker på att det är det din dotter kommer att minnas från den här dagen…

Källa: tickld

Människor som dömer andra avslöjar ofta mer om sig själva än om personen de dömer. Dela gärna den här historien om du håller med.