Den här bröllopsdansen sprids som en löpeld och jag förstår verkligen varför.

Oavsett var du är eller vilken tradition som gäller, kan bröllop röra ditt hjärta på ett alldeles speciellt sätt. När Benjamin och Aaliyah bestämde sig för att gifta sig, visste de flesta att de skulle få vara med om någonting riktigt speciellt. Under bröllopsfesten fick det lyckliga paret delta i en tradition som inte många av oss någonsin kommer få möjlighet att uppleva på plats. Aaliyah tillhör folkgruppen Māori; de stolta människor som är urinvånarna i Nya Zeeland. Gruppen utgör bara cirka 10 procent av landets totala befolkning är det en grupp som är väldigt stolta över sitt arv och sin kultur. En maoriernas mest kända traditioner är deras fascinerande ”haka”. Den beskrivs ofta som en ”krigsdans” och det är inte svårt att förstå varför. De som dansar haka radar upp sig för att sjunga, skrika och förvränga sina ansikten. Dansen utfördes oftast av krigare före en strid, där dansen visade upp deras styrka och mod och orden var till för att förolämpa motståndarna. Men under årens lopp har denna tradition förändrats. Numera är ”hakan” ofta ett sätt att visa respekt och det finns olika varianter beroende på tillfället. Så när brudgummens best man i hemlighet arrangerade denna speciella ”haka”, som i detta fall uppfanns för att välkomna vuxenlivet och skicka styrka, kunde bruden Aaliyah kunde inte låta bli att brista ut i gråt… Vanligtvis utförs dansen endast av män, men här deltar även flera kvinnor. Brudens känslomässiga reaktion är helt fantastisk och något säger mig att detta par kommer att vara tillsammans under en lång tid framöver!

Kolla extra noga 02:06 in i klippet…

Det kan kännas stökigt och främmande för oss, men det går verkligen att se hur mycket denna dans betyder för alla på plats. Och det är ju detta som gör vår värld så vacker, att det finns olika kulturer och traditioner.

Dela gärna detta med dina vänner om du tycker att de här ungdomarna gör ett fantastiskt jobb för att hylla sina förfäder.