Den modiga pojkens ord till otrevlig främling hyllas nu av miljoner människor.

24-årige Julia Price var ute och joggade i Los Angeles när en främmande man började trakassera henne. Men en oväntad hjälte skulle dyka upp. En liten pojke klev nämligen in i handlingarna och sa några väl valda ord till den äldre mannen – ord som nu sprids av flera hundra tusen användare på sociala medier. Det här borde alla läsa tycker jag.

Julia Price har delat med sig av händelsen i ett uppmärksammat Facebook-inlägg:

”Jag var ute på min vanliga löprunda när jag hörde en äldre man skrika tillräckligt högt för att jag skulle höra det genom mina hörlurar. ”Sexiga kvinna, hey hey hey sexiga kvinna!” skrek han men jag bestämde mig för att bara ignorera honom och fortsätta springa.

Det verkar ha gjort honom upprörd så han spydde ur sig ”Dra åt h*lv*te, dumma h*ra!”. Nu ska vi också komma ihåg att han var välklädd och tycktes vara på lunchrast från ett kontorsjobb.

Det var min brytpunkt. H-ordet. Jag slet ut mina hörlurar och gjorde mig redo för att stå upp för mig själv när en liten pojke som gick bredvid sin mamma och lillasyster i en vagn tittade på mannen och sa ”Hörrudu. Det är inte snällt att säga så till henne och hon gillade inte att du skrek åt henne. Du borde inte göra så för hon är en snäll tjej och jag låter ingen säga elaka saker till andra. Hon är en tjej som min syster och jag kommer att skydda henne”.

Mannen började skämmas direkt och samlade ihop sin lunch för att gå därifrån. Jag frågade mamman om jag fick krama den lilla pojken (han hette James) och jag sa till honom hur tacksam jag var för honom. Han bara ryckte på axlarna och sa ”Jag ville bara se till så att ditt hjärta var okej”.

Enligt mamman var det en typisk dag i James liv. Tack så mycket alla mammor och pappor som uppfostrar nästa generation till att vara modiga och tappra, och till att vara små änglar på jorden för alla. Jag är så rörd”.

I was on my usual running path when I heard an older man yelling loudly enough for me to hear through my headphones. ”…

Posted by Julia Price on den 18 november 2015

Pojken förtjänar verkligen att hyllas för att han grep in och försvarade kvinnan. Gilla gärna om du håller med.