Den otroliga historien om Lou Xiaoying är en inspiration för oss alla

I en värld full av mörker är det alltid lika befriande att läsa om de ljusglimtar till människor som återställer vårt hopp och tro om mänskligheten.

Människor med de allra största av hjärtan – och många gånger de människor som vi kanske inte räknar med ska träda fram som hjältar.

Som 88-åriga Lou Xiaoying – en kvinna som tillhör de fattigaste av de fattiga i den kinesiska staden Jinhua, som under sitt liv har plockat och återvunnit skräp för att överleva… men som för alltid kommer bli ihågkommen som en hjältinna.

Vi spolar tillbaka bandet till 1972. Precis som alla andra dagar är Lou Xiaoying ute och plockar skräp för att försörja sig – när hon plötsligt får syn på en liten bebis liggandes bland alla sopor.

Det är kallt och det finns ingen mat. Det är uppenbart att bebisen har blivit övergiven av sina föräldrar och kastad i soporna för att dö.

Trots att Lou knappt ens har mat att ställa på bordet till sig själv så bestämmer hon sig för att ta med flickan hem. Hon har bara inte hjärta att lämna den lille på gatan – och tillsammans med sin man både räddar och uppfostrar hon barnet.

Bildkälla: Twitter

Det där ögonblicket 1972 skulle komma att förändra allt.

”Att se henne växa och bli starkare gav oss sådan lycka och jag insåg att jag hade en innerlig kärlek för att ta hand om barn”, säger Lou Xiaoying enligt Daily Mail.

Efter att ha räddat flickan började Lou så ägna sitt liv åt att leta efter fler övergivna barn. Hon plockade fortfarande skräp – men så fort hon fick syn på en ensam, frusen och hungrig bebis på gatorna så tog hon med den hem.

Lou hade helt enkelt inte hjärta att se lidandet hos de där små liven – och genom åren skulle hon komma att rädda 30 barn från döden.

Fyra av barnen adopterade hon och maken själva, de andra såg hon till att vänner och familj hjälpte till att ta hand om.

”Hon är välkänd och välrespekterad för sitt arbete med övergivna barn. Hon gör sitt bästa. Hon är en lokal hjälte. Men tyvärr finns det alldeles för många övergivna bebisar i Kina som inte har något hopp om överlevnad”, säger en person som Daily Mail har talat med.

Bildkälla: Twitter

Ja, dessvärre har problemet länge varit vanligt förkommande i Kina. På grund av enbarnspolitiken, där föräldrar bara får ha ett enda barn, har många föredragit pojkar och därför ofta dumpat sina flickor.

Det var till exempel inte många år sedan en flicka hittades dumpad i en påse med uppskuren hals. Fallet uppmärksammades stort i media och läkare konstaterade att det hade kostat flickans liv om hon blivit hittad några minuter senare.

”De här barnen behöver kärlek och omsorg. De är alla dyrbara människoliv. Jag begriper inte hur folk kan lämna sårbara bebisar på gatorna”, säger Lou Xiaoying till Daily Mail.

Med fler människor som Lou Xiaoying skulle barnen aldrig behöva lida.

Sitt senaste barn hittade hon till exempel i en soptunna när hon var 82 år gammal, men det var ändå aldrig någon tvekan om att uppfostra pojken.

Hon är en kvinna som för alltid kommer att bli ihågkommen för sina beundransvärda insatser – och en kvinna som vi alla har något att lära oss av.

Dela vidare den rörande historien om Lou Xiaoying för att visa alla att det finns hopp om mänskligheten!