Den unga tjejen går igenom en tuff tid. Men när hon ser vad främlingen lämnat i kassan brister hon ut i gråt.

Den här historien tycker jag är alldeles utmärkt att dela med er såhär under julen. Jag vet inte om det har hänt på riktigt, men jag tycker att den kan fungerar perfekt som inspiration för oss alla att tänka på våra medmänniskor under högtiden. Vissa går igenom tuffa saker och då kan en liten gest betyda så oerhört mycket. Ingen kan göra allting, men alla kan göra något. Läs vidare så förstår du vad jag menar, det här är riktigt fint.

Jag arbetar i kassan på ett stort varuhus under julhelgen när en kvinna kommer fram till kassan för att betala för sina varor.

Jag: Hittade du allt du behöver?

Kvinnan: Javisst.

(Notera att hon är knäpptyst under hela betalningen vilket inkluderar ett köp av ett presentkort.)

Jag: Hur mycket vill du att jag fyller presentkortet med?

Kvinnan: Oj, förlåt. Kan du sätta in 1500 kronor?

Jag: Inga problem.

Kvinnan: Kan du göra mig en tjänst? (hon räcker samtidigt tillbaka presentkortet till mig). Nästa gång du får en kund som du tror skulle behöva det här kan du då ge det till dem?

Jag (något förvånad): Javisst, absolut!

Några minuter senare kommer en ny kund till kassan, en ung ganska upprörd kvinna.

Jag: Hej, hur mår du?

Hon: Jag är OK, tack.

Men det är uppenbart att hon inte mår bra, trots att hon anstränger sig för att vara trevlig. Hon köper endast några basprodukter: mjölk, börd, ägg osv. Inget överdrivet festligt.

Jag: Så, priset att betala blir 0 kronor.

Hon: Va?

Jag: Kunden innan dig gav mig ett presentkort på 1500 kronor att ge till nästa person jag tyckte kunde behöva en julklapp. Du verkar ha en lite tuff dag så här får du dina varor samt ungefär 1300 kronor som är kvar på presentkortet.

Hon började gråta när hon hörde vad jag berättade. När hon väl hade lugnat sig tackade hon mig typ 100 gånger. Det den första kvinnan hade gjort för den här främlingen visar verkligen vad julen handlar om: medmänsklighet.

Jag måste säga att jag blev oerhört inspirerade av att läsa om vad den här kvinnan gjorde och jag skulle gärna göra detsamma för någon nästa gång jag har möjlighet till detta. Om du håller med får du gärna klicka på gilla här under.