Deras dotter dör i bilolyckan, 5 veckor senare uppdagas sanningen

Det skulle bli en rolig och spännande dag för de fem studenterna som skulle på utflykt med sin lärare den 26 april, 2006. Men dagen som de sett så mycket fram emot kom att sluta i tragedi.

På motorvägen skedde en allvarlig olycka med en lastbil och den vita minibussen som eleverna färdades i prejades av vägen, skriver The Washington Post.

Fyra av studenterna och läraren dog på platsen, däribland Whitney Cerak, som bara var 18 år gammal.

Ingen förälder ska behöva begrava sitt eget barn och det var inte ett öga torrt under den unga kvinnans begravning.

Laura Jean Van Ryns föräldrar fick också ett fruktansvärt samtal efter olyckan, deras dotter var mycket allvarligt skadad, men hon levde.

De fick veta att Laura knappt skulle gå att känna igen på grund av skadorna, och de visste inte om hon skulle överleva eller få men för livet.

I fem veckor vakade familjen vid sin dotters sida.

När Laura började vakna till ropade hon namn som ingen i familjen kände till, och Lauras syster började tvivla på vem det var som låg i sängen framför dem.

Men det var inget konstigt att Laura betedde sig annorlunda, hjärnan hade varit ordentligt svullen och vilka skador Laura fått skulle de inte få reda på förrän hon vaknade helt berättade läkarna.

Men en dag tog systern mod till sig och frågade den unga kvinnan i sängen vad hon hette.

Hon kunde inte prata, men fick en bit papper och lyckades med darrig hand skriva sitt namn.

Hennes svar fick alla i rummet att frysa till is.

På lappen stod det Whitney.

Det var inte Laura som låg i sängen och familjen vakat vid dygnet runt i fem långa veckor.

Facebook/BeckyMarx

Deras dotter var redan begraven sedan veckor tillbaka under falskt namn.

Men hur kunde det bli så fel att flickorna förväxlades?

Efter kraschen hade de två blonda kvinnorna hittats nära varandra, och bredvid Lauras kropp låg Whitneys plånbok. Eftersom att båda var så skadade kunde ingen, inte ens familjerna se att deras döttrar förväxlats.

Facebook/ColleenCerak

Trots att Lauras familj vakat vid fel person är de glada för Whitneys familjs skull och Whitneys familj är i sin tur evigt tacksamma för att någon alltid vakade vid Whitneys sida under hennes sjukhusvistelse.

Whitney själv har inga minnen från varken olyckan eller veckorna på sjukhuset, hennes minnen börjar först när föräldrarna kom in i sjukhusrummet.

Idag är Laura själv mamma till tre fantastiska barn, och efter lång rehabilitering är hon helt återställd.

Den otroliga förväxlingen har skapat ett starkt band mellan familjerna och trots att Laura inte finns mer är hennes föräldrar glada att se de framsteg som Whitney gjort.

Här kan du se en video om den uppmärksammade händelsen:

Det är fint att se att Lauras familj funnit rum i sina hjärtan för Whitney och hennes familj trots sin tragiska förlust.

Dela gärna för att hedra minnet av Laura.