Det 3-åriga pojken gör för sin döende syster har förbluffat miljontals människor över hela världen.

Den här berättelsen är hämtad från verkligheten och handlar om en familj som snart ska få tillökning i form av en liten flicka. Dessvärre uppstår komplikationer när den lilla flickan föds och hon svävar länge mellan liv och död. Men det som händer sedan visar sannerligen att kärleken inom en familj kan riva de mest hopplösa hindren.

När Karen fick veta att hon var gravid gjorde hon allt hon kunde för att förbereda sin 3-åriga son, Michael, på att han snart skulle få ett syskon.

De fick snart veta att Karen var gravid med en liten flicka och varje dag och varje kväll sjöng lilla Michael för sin syster i mammas mage.

När sedan värkarna satte in uppstod dessvärre komplikationer när det var dags för förlossningen. Timmarna gick och värkarna blev allt värre. Skulle de tvingas till ett kejsarsnitt? Till sist kunde dock Michaels lilla syster förlösas. Men hennes tillstånd är allvarligt.

Sirenerna ekade i natten när ambulansen tvingas köra den nyfödda lilla flickan till ett specialsjukhus i grannstaden så att hon kan få intensivvård.

Dagarna kryper fram och den lilla flickan blir bara sämre och sämre. Specialistläkaren på avdelningen säger till föräldrarna: ”Det finns dessvärre inte mycket hopp. Förbered er på det värsta.”

Karen och hennes make gör som de blir tillsagda och kontaktar en lokal begravningsbyrå för att förbereda en begravning. De hade tidigare lagt all sin tid på att inreda ett alldeles eget rum till den lilla flickan, nu fick de i stället förbereda inför hennes död.

Michael bad sina föräldrar om och om igen om att få träffa sin syster. ”Jag vill sjunga för henne”, säger pojken.

Andra veckan med intensivvård. Det verkar allt mer som att det kommer bli dags för begravning redan innan veckan är slut. Michael fortsätter att tjata om att få sjunga för sin syster, men barn får inte komma in på den avdelning där han syster ligger. Men Karen tar då ett beslut. Hon ska ta med sig Michael till systern oavsett vad personalen säger. Om han inte får träffa henne nu kommer han kanske aldrig få se henne i livet.

Så hon klär ut den lilla pojken i en alldeles för stor sjuksköterskedräkt för att undgå upptäckt och tar med honom in på avdelningen. Han ser ut som en vandrande tvättkorg när han går bredvid sin mamma, men dessvärre känner en sköterska igenom honom.

”Ta genast ut pojken härifrån! Inga barn är tillåtna här inne!”

Men Karen tänker inte acceptera detta. Den vanligtvis så lugna och försiktiga mamman stirrar nu sköterskan rakt in i ögonen och viker inte för en sekund med blicken när hon säger:

”Han går inte härifrån förrän han har fått sjunga för sin syster!”

Sedan tar Karen med sig Michael till systerns säng. Han tittar med stora ögon på den lilla flickan som långsamt håller på att förlora kampen för att överleva. Och sedan börjar han sjunga. Med en 3-årings mjuka och försiktiga röst sjunger han:

”You are my sunshine,
My only sunshine.
You make me happy
When skies are grey”

Och genast svarade den lilla flickans kropp. Pulsen blev plötsligt lugn och stabil. Michael fortsätter att sjunga:

”You never know, dear, how much I love you. Please don’t take my sunshine away…”

Plötsligt har den lilla bebisens ansträngda andning förvandlats till en helt normal andning och det låter nästan som att hon spinner som en liten katt.

Och Michael slutar inte att sjunga.

”The other night, dear, as I lay sleeping, I dreamed I held you in my arms…”

Pojkens lilla syster ser nu helt avslappnad och rofylld ut där hon och lyssnar på broderns lugna melodi. Nu rinner tårarna ner för sjuksköterskans kunder och Karen är alldeles varm i hela kroppen.

”You are my sunshine, my only sunshine. Please don’t take my sunshine away.”

Begravningen får ställas in och redan nästa dag är den lilla flickan så pass frisk att hon kan åka hem.

I media har historien kallats för ”miraklet efter en broders sång”. Sjukvårdspersonalen kallar det helt enkelt bara för ett mirakel.

Enligt sajten ”Truth or Fiction” är historien helt sann och ägde rum 1992. Den lilla flickan har idag vuxit upp, är fullt frisk och lever ett lyckligt liv. Det är nog inte en alltför vågad gissning att hennes favoritsång är den visa hennes storebror sjöng för henne som liten bebis 🙂

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.