Det är det värsta fall av barnmisshandel polisen sett – nu grips föräldrarna

Alla föräldrar är osäkra i början. Om man aldrig haft små barn i sin närhet är det inte konstigt att man blir lite nervös när man får sitt första barn. Hur ofta ska jag mata bebisen? Hur byter man blöjor? Varför slutar bebisen inte gråta?

Det mesta löser sig ju efter några dagar. Man lär känna sitt barn och blir snart van vid sin nya föräldraroll. Har man frågor kan man alltid vända sig till sin barnavårdscentral. 

Men den här gången gick det riktigt, riktigt fel. Ett par från Oklahoma, USA, hade verkligen ingen aning om vad de höll på med när de fick barn.

Istället för att söka hjälp och fråga om råd fortsatte de ta hand om sina två tvillingflickor, och det höll nästan på att kosta barnen livet.

Flickorna var 9 månader gamla när myndigheterna i december förra året äntligen upptäckte vad som pågick. Det hade då gått så långt att föräldrarna var tvungna att ta sina barn till sjukhuset. Personalen på Oklahoma Urgent Care Center fick en chock när de såg flickorna. 

Barnen vägde hälften så mycket som de borde och såg ut som skelett i kroppen, enligt Daily Mail.

Flickorna var smutsiga och hade allvarliga blöjeksem och liggsår. När läkarna tog av den ena flickans blöja hittade de en larv i den. De hittade även avföring på flickans öra.

Den andra flickan hade fått ett långt hårstrå lindat runt fingret, och det hade suttit där så länge att ett sår bildats.

Mammans ursäkt för barnens tillstånd var att hon och hennes man inte hade någon erfarenhet av att ta hand om barn. Hon berättade också att hon inte hade någon sjukförsäkring och därför inte hade råd med vård till barnen. De hade inte besökt någon läkare sen de föddes.

Men okunskap är inte någon giltig ursäkt för att missköta sina barn på det här sättet. Föräldrarna greps av polis och barnen togs genast omhand av sociala myndigheter. En äldre släktig greps också, eftersom hon hade vaktat barnen vid upprepade tillfällen – utan att anmäla deras tillstånd till polisen.

© Facebook

Polisen besökte även familjens hem och upptäckte en miljö som inte var lämplig för barn. Det fanns avföring från katter på väggarna och de hittade även larver i barnens lekhörna.

Polisen har sagt att detta är den värsta form av barnmisshandel de sett, skriver Tulsa World.

Som tur var upptäcktes flickornas tillstånd innan det var för sent. Sedan december har de fått ordentlig vård och mår nu mycket bättre. Jag hoppas verkligen att de blir bortadopterade till en familj som kan ta hand om dem!

Det här ska inte behöva hända. Inget barn ska utsättas för något så fruktansvärt. Tveka aldrig att anmäla om du misstänker att något barn far illa i din närhet!

Publicerad av Newsner familj