Det bästa autistiske Danielle vet är att bada. Nu har någon skurit upp poolen.

Det är så himla tråkigt när folk inte kan låta andras saker vara ifred. Nu har en autistisk person råka till ut bara för att någon annan var avundsjuk eller bara illvillig på att han hade en pool. Jag hoppas verkligen att inte Danielle får hela sin sommar förstörd av något så här dumt. Var gärna med och dela den här artikeln och om någon har några tips så kontakta polisen i Västernorrland.

Danielle Engström är 28 år och bor i Essvik utanför Sundsvall. Han lever med en autistisk diagnos och har en assistent för att kunna klara av vardagen.

Danielle älskar bada. Det är en plats där han kan hitta lugn och ro i en vardag som kan vara väldigt stressande för någon med hans typ av funktionshinder.

Men under måndagen möttes han av en tråkig syn. Någon hade tagit sig in i trädgården och skurit sönder Danielles pool så att den var helt förstörd.

– De vaknade upp på måndagsmorgonen och då var det någon som hade skurit upp hela kanten på poolen och 20 kubik vatten hade åkt ut. Det är ganska stor pool. Det är väl någon som har gått förbi här på natten och tyckt att det är kul att förstöra, säger Carola Henriksson, en av Danielles heltidsassistenter sedan 12 år tillbaka till Expressen.

Carola förklarar också att poolen är jätteviktigt för Danielle och att de brukar bada så fort de får tillfälle.

Danielle själv är både arg och ledsen säger Carola till Expressen.
– Det har varit jättejobbigt. Han förstår ju inte vad som har hänt och varför. Men han ser att poolen är trasig och att vi inte kan bada. Han är arg och ledsen, säger hon till tidningen.

Händelsen är polisanmäld med eftersom polisen inte har några spår kommer ärendet att läggas ner.

Nu hoppas Carola att hemförsäkringen ska täcka så att Danielle kan köpa en ny pool. Hans handikapp gör det nämligen svårt att ta sig till badhuset.

– Det är jobbigt och jättetråkigt. Och nu när poolen väl har blivit varm… Vi är jättebesvikna och ledsna allihop, säger Carola till Expressen.

Jag blir rent ut sagt förbannad när jag här sådant här. Att folk ska förstöra är så tråkigt, speciellt när det drabbar någon som Danielle. Jag hoppas att försäkringsbolaget kan hjälpa till och att han får en ny pool så fort som möjligt så han kan njuta av resten av sommaren.

Skämmes på den som gjorde det här!

Var gärna med och dela den här artikeln så kan vi stödja Danielle och om någon har några tips så kontakta polisen i Västernorrland.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...