Det började med en bränd rostmacka. Men pappans fina svar till sonen har berört tusentals världen över.

Den här berättelsen fick mig verkligen att tänka till. Jag vet inte historien är sann eller inte, jag har sett den i lite olika versioner. Men jag tycker verkligen den är tankvärd och jag blev rörd när jag läste den, därför vill jag sprida den vidare. Vilken fin pappa!

”När jag var en liten pojke, brukade min mamma göra lite enklare mat till middag då och då.
Jag minns speciellt en kväll, när mamma lagat mat efter en tuff dag på jobbet. Hon placerade en burk med marmelad och en väldigt bränd rostmacka framför min pappa. Jag kommer ihåg att jag väntade på att någon skulle säga något om den extremt brända brödskivan.

Men allt min pappa gjorde var att äta mackan, le mot min mamma, och fråga mig hur jag haft det i skolan.
Jag minns inte vad jag svarade honom den kvällen, men jag kommer ihåg hur han omsorgsfullt åt varje bit mackan, trots att den var sönderbränd. När jag lämnade matbordet hörde jag hur min mamma bad om ursäkt till min pappa, eftersom hon bränt brödet i rosten. Jag glömmer aldrig pappas svar. ”Älskling, det gör inget. Jag älskar brända rostmackor”.

Senare på kvällen kom pappa in i mitt rum för att pussa mig godnatt. Jag frågade om pappa verkligen gillade när brödet blev så extremt sönderbränt. Då slöt sin sina armar om mig och sa; ”Lille vän… Mamma har haft en lång & tuff dag på jobbet idag, och hon är riktig trött. Dessutom har en bränd toast aldrig skadat någon. Livet är inte perfekt alla gånger och människan är inte helt perfekt heller. Jag har också mina brister, jag är inte världens bästa människa, jag glömmer födelsedagar och bröllopsdagar, precis som alla andra”.

Pappas svar fick mig verkligen att tänka till. Det fick mig att lära mig att acceptera andras brister och att inte döma någon direkt. Idag väljer jag i stället att se positivt på människors brister och olikheter. Det är också ett av de viktigaste stegen för att skapa en hälsosam, växande och lång relation. Livet är för kort för att vakna upp en dag och ångra sig. Älska de människor som behandlar dig bra och ha förståelse för de som inte gör det.

Det spelar ingen roll vilken relation du är i. Vare sig det handlar om man och hustru, föräldrar och barn eller vänskap. Att ha förståelse är grunden i varje förhållande och det är du som sitter på nyckeln till din egen lycka, ingen annan. Ingen annan kan göra dig lycklig, din lycka är ett val du gör.”

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: