Det kvinnan ser i matbutiken får henne att brista ut i gråt. Nu sprids hennes ord av tusentals på nätet.

Den här historien postades för någon vecka sedan på Facebook och fick i alla fall mig att reagera. Kvinnan som berättar hade varit i en matbutik för att handla när hon plötsligt fått syn på en ung anställd som gick vid sidan om en äldre man i permobil. Och det den unge mannen gjorde fick henne att bli så tagen att hon kände sig tvungen att dela historien vidare så att fler kan inspireras av den. När ni läser den tror jag ni förstår varför. Jag tycker att det här visar att det finns människor där ute som på ett imponerande sätt visar att vi alltid måste ha tid för att hjälpa varandra och speciellt våra äldre när de behöver ett handtag eller bara någon som lyssnar. Jag delar hennes historia vidare till er och ni får gärna göra detsamma när ni läst klart. Fler borde nämligen läsa det här.

Jag var bara tvungen att dela det här så att alla får se det! Jag var på Publix (en matbutik) i Tifton ikväll när jag såg en otroligt vacker scen utspela sig framför mina ögon. En ung man vid namn Roger hjälpte en äldre gentleman i permobil. Han hade mannens inköpslista och hjälpte honom att hitta de varor han var ute efter. Jag stod där tillsammans med en annan kvinna som hade bevittnat allt detta och kunde inte dölja den enorma tacksamheten jag hade för den unga mannen, Roger, medan jag fick tårar i ögonen.

Hon berättade att hon hade kommit in när den äldre gentlemannen stannat den unge mannen, som var mitt uppe i sitt jobb, och frågat ”är du upptagen?” varpå Roger artigt log och svarade ”Nej, min herre, hur kan jag hjälpa dig?”. Den äldre mannen bad sedan om hans hjälp då han visste att det skulle ta hela kvällen för honom att hitta det han behövde och sedan få ner det i sin korg om han försökte göra det själv.

Bildkälla: Facebook

Utan att tveka hade Roger sagt att han skulle hjälpa till med glädje. Det fanns ingen irritation i hans röst över att ha blivit avbruten. Det fanns ingen stress i hans gång då han inte ville att mannen skulle känna det som att han var en börda. Han fick mannen att känna sig viktig. Han lyssnade när mannen pratade och såg till att vara både uppmärksam och att svara med respekt och på ett artigt sätt.

När Roger gick förbi mig i gången hälsade han på mig med ett leende och frågade mig hur min kväll var och fortsatte sedan med att hjälpa mannen. Det är sällsynt att se en så pass ung person ha en sådan respekt för våra äldre. Jag hade tårar i ögonen när jag tänkte på att den äldre gentlemannen antagligen var glad att ha någon som hjälpte OCH lyssnade på honom.

Du får inte sånhär service på vilken matbutik som helst förutom Publix och speciellt på Publix i Tifton. Den här unge mannens vänliga gest betydde så mycket för mig och jag är säker på att det betydde oerhört mycket för gentlemannen han hjälpte.

Källa: Love What Matters

Hjälp gärna till att sprida den här fina historien genom att klicka på dela-knappen här under.