Det ser ut som en vanlig snöhög, men när jag vänder på bilden avslöjas något alla föräldrar borde känna till.

36-åriga Terje Nilsen kör plogbil i norska Tromsö. Och det var i samband med ett arbetspass han upptäckte något som kan vara potentiellt livsfarligt. Nu vill han varna föräldrar om det han upptäckte så att olyckor kan förhindras.

Terje Nilsen har kört plogbil i 15 år. Efter ett snöfall tidigare i veckan var han ute för att ploga undan snö från vägarna i ett villaområde och då gjorde han en upptäckt som han nu vill varna andra om.

Vid sidan av vägen fanns vad som såg ut som en vanlig snövall.

Bildkälla: Terje Nilsen (Facebook)

snoolog2

Men när han tittade lite extra insåg han att det inte var en vanlig snöhög utan en snökoja byggd av barn. Tack och lov kom han körande på ”rätt” sida av vägen och såg därför kojan i god tid. Men han vill inte ens tänka på vad som kunde ha hänt om han kommit körande på andra sidan av vägen, likt på bilden här under.

Bildkälla: Terje Nilsen (Facebook)

plogbil2

– Vi vet ju att barnen är ute och leker i snön, men det är viktigt att få fram att de inte kan bygga kojor och leka där vi plogar. Hade jag träffat snökojan med plogbilen så hade den nog rasat samman och då är det fruktansvärt att behöva tänka på att det hade kunnat lega ett litet barn begravt där, säger Terje till TV2 Norge.

Terje säger också att han självklart tycker att barnen ska kunna vara ute och leka i snön, men vill uppmana föräldrar att välja andra platser för barnens snökojor. I en kommentar till bilderna han postat fick han ett riktigt bra tips.

– Det var en som skrev något väldigt smart till mig. I deras område hade de samlat ihop massor av snö på lekplatsen och låtit barnen bygga snökojor där, säger han till TV2 Norge.

Du får gärna dela det här vidare så att fler föräldrar kan få ta del av Terjes viktiga varning om snökojor.