Detaljen på äldreboendet avslöjar vad personalen gjort med gamla mamman – nu vill sonen varna andra

Detaljen på äldreboendet avslöjar vad personalen gjort med gamla mamman – nu vill sonen varna andra

När våra anhöriga – exempelvis mamma, pappa, syster eller make, blir för gamla eller för sjuka för att ta hand om sig själva, så vill vi inget hellre än att de ska väl omhändertagna av vårdpersonal.

Den enda tanke som lugnar oss när vi tänker på dem, är att de är i goda händer. Vad kan då vara värre än att upptäcka att de behandlas illa?

En man levde i godan tro om att hans 80-åriga mamma hade det bra på stans bäst beryktade äldreboende. Så var inte fallet.

Foto: Julia Wiggins

Skulle varit ”stans bästa äldreboende”

Fotona på 80-åriga Esther Brown har väckt stor uppmärksamhet på Facebook. Den gamla kvinnan hittades på detta sätt av sin son och en pastor, vilket avslöjade att personalen slarvar mellan sina skiftbyten.

När den 80-åriga kvinnan hittades framåtstupad över en kudde hade hon svårt att andas, och var inte kapabel till att ta sig upp på egen hand.

Efter att ha hittat mamman in positionen gjordes flera upptäckter, som vittnade om personalens lathet och slarv.

”[…] Vi fick reda på att det var mamma Esther Brown som låg med ansiktet nedåt i en kudde, kämpandes efter efter luft medan hon kvävdes av sin egen saliv. Hennes son började ropa att ”Det är min mamma!!” och vi skyndade oss fram till henne. Efter att ha hört sin sons röst försökte hon med all kraft att lyfta huvudet! Jag kunde fånga två bilder att dela med mig så att ni skulle bli uppmärksamma: Lämna aldrig dina nära och kära i vård av människor som bara tar jobbet för pengarnas skull!!!”, skrev pastorn Julia Wiggins, som var med sonen när han hittade sin gamla mamma.

Dear Facebook family and friends, this is how we found our dear Mother Esther Brown at the nursing home for…

Gepostet von Julia Wiggins am Dienstag, 19. Februar 2019

Vill varna andra med anhöriga på äldreboenden

Juliga Wiggins såg allvarligt på situationen, och ville därför dela inlägget för att låta andra se efter sin anhöriga och inte lita blint på personalen.

Dock finns det de som försvarar sköterskorna, och menar att de kanske lagt den gamla damen så för sin egen säkerhets skull.

Majoriteten av de som nåtts av inlägget på Facebook verkar dock upprörda över va de sett, och händelsen är nu under utredning.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.