Diskplockaren hittar ett kuvert med 25 000 kronor och lämnar tillbaka det till ägaren. Respekt!

Vissa historier träffar en rakt i hjärtat. Det behöver inte vara något mirakel eller något som alla stora tidningar skriver om, ibland är det små vardagsberättelser från någon liten stad långt bort som verkligen ger mig hopp om att människan innerst inne är god. Och påfallande ofta är det de som har minst, som är villiga att ge mest. Vi har nog alla en gång hittat en plånbok, ett körkort eller något annat värdefullt som tillhör någon annan. Jag vill tro att de allra flesta försöker hitta ägaren och lämna tillbaka det som kommit bort. Jag minns själv hur hjärtligt glad jag blev en gång när jag fick ett samtal från en okänd kvinna efter att jag slarvat bort min plånbok. Därför tycker jag inte det är mer än rätt att hylla diskplockaren Johnny ”Thumper” Duckworth. Han hittade 25 000 kronor i ett kuvert på restaurangen, men han anade inte vad som skulle hända efter det…

Skarmavbild 2015-12-29 kl. 12.04.41

Johnny, en diskplockare på Randys Southside Diner i Colorado plockade som vanligt rent kring bland borden och båsen på restaurangen där han jobbade. Vid ett bås fann han ett kuvert som lämnats kvar. Han såg att de låg en hel del pengar i kuvertet, men bestämde sig för att lämna över det till sin chef.

Skarmavbild 2015-12-29 kl. 12.05.18

Och när chefen öppnade det fick han närmast en chock: I kuvertet låg över 25 000 kronor.

Att jobba som diskplockare innebär ett slitsamt jobb med låg lön. Johnny är inget undantag. Han cyklar till jobbet, oavsett väder, och kämpar med att betala sina sjukhusräkningar.

Skarmavbild 2015-12-29 kl. 12.04.34

När chefen Randy tog med pengarna till banken för att hitta ägaren konstaterade banken att kuvertet tillhörde en Darrell Cox. Darell är stamgäst på Randys restaurang och hade inte upptäckt att pengarna kommit bort. Men han blev minst sagt glad när han insåg att han skulle få tillbaka dom…

Skarmavbild 2015-12-29 kl. 12.05.45

Johnny belönades för sin ärlighet och fick 2 500 kronor från Darell. Dessutom satte chefen Randy upp en ”GoFundMe”-sida på nätet, där vem som helst kan hjälpa Johnny med hans ansträngda ekonomi. Målet var samla in 25 000 kronor, samma belopp som låg i kuvertet. Men donationerna strömmade fullkomligen in och till slut fick Johnny 115 000 kronor(!)

Om du också tror att ärlighet vara längst, dela gärna denna fina lilla berättelse vidare. Och tack Johnny, du verkar vara en kanonkille!