Döde Alexanders familj i tårar på Barncancergalan – sonen fick sin sista önskan uppfylld

Efter att ha delat med sig av sin kamp mot cancern i sociala medier under en lång tid lämnade 18-årige Alexander många i sorg när han gick bort i våras. I måndags var det dags för årets Barncancergala, men för första gången utan Alexander i livet. Det blev en känslosam kväll där Alexanders familj fick ta del av hur sonen fick sin sista önskan uppfylld.

Cancer är en vanlig sjukdom som bryter ner en människa både fysiskt och psykiskt. Det som var unikt med tonåringen Alexander Falk var att han under hela sin sjukdomstid valde att stötta och peppa andra sjuka, istället för att prata om det jobbiga. Detta inspirerande många, och hans motiverande inlägg gav honom över 70 000 följare på Instagram.

Hyllades på årets Barncancergala

Under gårdagens Barncancergala som visades i Kanal 5 blev det många känslor och tårar i publiken. Alexander hyllades för sin starka kamp mot sjukdomen, men framförallt för hur han fick andra att känna.
– Det var först mot slutet som jag förstod hur engagerande han var på sociala medier. Han hade ett väldigt stort hjärta, brydde sig mycket om andra människor. Han svarade på folk, när han låg hemma eller på sjukhus. Han gav sig tid att svara och peppa människor, säger Alexanders pappa Thomas till Expressen.

En sista önskan

Alexander hade en sista önskan. Att hans engagemang i att stötta andra inte skulle vara förgäves. Han vill att kärleken och hoppet ska spridas trots hans bortgång, och gårdagens Barncancergala är en bra start.
– Det var ju Alex sista önskan. Det sista han sade var: ”Se till att det här blir bra”. Han ville inte att vi skulle ge upp utan att kämpa vidare. På det sättet blir hans död mindre meningslös, säger Thomas Falk till Expressen.

Låt oss hedra Alexander genom att sprida hans budskap om hoppet för cancer vidare. Dela gärna för att hjälpa honom nå ut med budskapet om att finnas där för varandra.