Dödsjuka Linnea kunde inte behandlas – då samlade folket 1,6 miljoner och gjorde det möjligt

Femåriga Linnea Nordström från Karlskrona kämpar mot en sällsynt hjärntumör som gör att hennes liv hänger på en skör tråd. Det finns ingen behandling som garanterat hjälper, men i England finns läkare som gjort framgångsrika behandlingar på barn.

Problemet är att behandlingarna, som kan vara Linneas enda hopp, kostar nära miljonen. Nu har svenska folket engagerat sig för att göra detta möjligt för lilla Linnea. 

Femåriga Linnea Nordströms familj var villiga att prova allt för att rädda sin dotter från cancern. När de hade räknat ut att behandlingarna som kan rädda henne kommer att kosta hundratusentals kronor startade de en insamling på Facebook, där de desperat vädjade om hjälp. 
– Behandlad på traditionellt sätt är Linneas chanser oerhört små. Men vi är hennes föräldrar och vägrar att ge upp. Hon ska få alla möjligheter vi någonsin kan ge henne att bli en av överlevarna. För möjligheter finns, om man går bortom de vanligaste behandlingsmetoderna, till andra länder, säger Linneas pappa Kristoffer Nordström till Sydöstran.

Första operationen i England kostar 700 000 kronor. Den ska sedan följas upp med behandlingar som kostar 70 000 kronor. Hur många av dessa som behövs vet man inte förrän senare, det skriver Sydöstran

Linneas familj gjorde ett nödrop på Facebook, men de hade aldrig kunnat ana vilken gensomslagskraft det skulle få. Inlägget publicerades vid midnatt mot tisdagen, och på bara en och en halv dag har givmilda människor tillsammans samlat 1 653 660 kronor, vilket gör att Linnea kan få den behandling som familjen önskat henne, det meddelar Expressen.

Läs mer om Linneas berättelse och följ insamlingen här: Youcaring.com/linneanordstrom  

Tack vare engagemanget från så många människor är Linneas behandling säkrad, och därmed hoppet om en ljusare framtid. Dela gärna för att visa andra vilka fina människor det finns, det ger hopp om framtiden.