Dödssjuka tonåringen kunde inte se sitt favoritband. Då kom artisten till henne.

Karinya är en 15-årig tjej från Texas i USA, som sorgligt nog är dödssjuk i cancer. Hon ligger inlagd på ett hospice i staden Austin. Karinya är också en helt vanlig tjej, med favoritaktiviteter och favoritband. Hon älskar det engelska indierockbandet Florence and the machine, som har gjort hit som ”Dog days are over” och ”Shake it out”. När bandet besökte Austin i torsdags förra veckan hade Karinya sett fram emot konserten länge. Hon och hennes bästa vän hade planerat att gå, skriver Upworthy. Men sjukdomen satte stopp. Då kom i stället Florence and the machine till Karinya – och gav henne en privatkonsert.  

Karinya frågade personalen på hospicet varje dag. ”Tror ni jag kommer kunna gå på konserten?”

Men cancern satte stopp och Karinya blev sängliggande. Då kontaktade personalen bandet – och sångerskan Florence Welch kom mer än gärna till hospicet.

sm1-45da2cd43f25f4adb244962ff6f1478b


Bildkälla: Youtube

Dagen efter bandet hade uppträtt för stor publik i Austin kom sångerskan och gitarristen till Hospice Austin – för en intim privatkonsert.

– Alla av oss grät. Hela personalen grät. De tog med t-shirtar, en luvtröja, väska och en poster till våra patienter. En patient ville ha Florences autograf på armen med en penna som inte gick att tvätta bort, säger Melinda Marble, en av de som samordnade den privata konserten, till Rare.

Totalt fick Karinya, hennes närmaste vänner och familj en konsert på 45 minuter. Florence höll den tonåriga flickans hand under spelningen och flickan sjöng med i alla låtar.

Här är en video från uppträdandet:

Och här kan du se en till.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna