Döende föräldrarna tar farväl i varandras händer – nu sprids barnens bild som en löpeld

När Julie gifte sig med sin stora kärlek Mike Bennet visste hon inte att de skulle följa varandra genom precis hela livet. Paret diagnostiserades med cancer med bara tre års mellanrum, och trots olika former av cancer och behandlingar fanns det till slut ingenting läkarna kunde göra. 

I februari 2017 somnade båda in, och den sista bilden på dem tillsammans visar ett kärleksfullt par som håller varandra i handen för ett sista farväl. Nu sprids barnens känslosamma bild som en löpeld på internet. 

För fyra år sedan fick 57-årige pappan Mike Bennet veta att han hade en hjärntumör. Knappt tre år senare diagnostiserades hans hustru Julie med lever- och njurcancer. Julie genomgick cellgiftsbehandling och kämpade mot sjukdomen för sina barns skull, men när cancern spred sig fanns det ingenting läkarna kunde göra, det berättar The Daily Mail

Mike och Julie var stolta föräldrar till tre barn: Oliver, 13, Hannah, 18, och Luke, 21. När föräldrarna var nära sina sista andetag för drygt en vecka sedan fångade de ett hjärtskärande ögonlick på sina föräldrar, något de valde att dela med sig av till omvärlden. 

Bilden är tagen bara några timmar innan pappa Mike somnade in. Bara sex dagar senare följde hans fru Julie samma spår. Barnen publicerade bilden på nätet för en vecka sedan, och sedan dess har den spridits globalt. 

De tre barnen går i skolan och har ingen nära släkt i hemstaden Wirral där de bor, så för att stötta dem har några vänner startat en insamling. Under söndagen hade de lyckats få in över 840 000 svenska kronor som donerats till barnen.
– Min bror, min syster och jag är överväldigade av det enorma stöd vi fått från så många vänner och bekanta, säger äldste sonen Luke till till Daily Mail

Det är fruktansvärt att läsa om barn som förlorar sina föräldrar, men att det finns fina människor som vill hjälpa dem gör mig berörd. Dela gärna för att sprida nyheten om insamlingen så att de föräldralösa barnen kan få den bästa möjliga tillvaron för dem.