Döende kvinnan fick sin sista önskan uppfylld – tog farväl med favorithästen

De flesta som befinner sig i livets slutskede vill ofta dela den sista tiden med sina nära och kära och vara med dem ända fram till slutet. 

Några har speciella önskemål, jag tänker kanske främt på danske Carsten som ville dricka ett sista glas vin och röka en sista cigarett medan han njöt av solnedgången en sista gång. 

Lyckligtvis är sjuksköterskor och läkare är ofta fantastiska i sådana här svåra situationer. och de allra flesta brukar alltid lyssna om det är något speciellt som anhöriga eller den döende önskar eller undrar över.

År 2014 var Sheila Marsh, 77, var döende i cancer och kunde inte prata ordentligt på grund av sin sjukdom.

Personalen visste dock att hon hade en sista önskan som stack ut en aning – Sheila ville träffa sin favorithäst Bronwen, som hon skött om i 25 år, innan hon gick bort. 

Sheila Marsh började arbeta på den berömda galoppbanan Haydock Park när hon var 21 år gammal. Hästar hade därför alltid spelat en viktig roll i hennes liv och speciellt ett djur formade ett särskilt band med Sheila — Bronwen.

Sheila hade matat, klappat och tagit hand om Bronwen ända sedan han var ett litet föl. De kamperade ihop i nästan två decennier, skriver La Gran Epoca

Tyvärr skulle 77-åriga Sheila Marsh få diagnosen obotlig cancer, 2014.

Liggandes på sin dödsbädd, hade hon en sista önskan: Att få träffa sin älskade Bronwen för sista gången.

© Twitter/AndrewFoster

Eftersom Sheila hälsa försämrades drastiskt, kollade dottern Tina Marsh med sjukhuspersonalen på Royal Albert Edward Infirmary i Wigan, om de kunde hjälpa hennes mor med denna sista önskan.

Sjukhuspersonalen körde iväg med Sheila i sjukhussängen och åkte till en parkeringsplatse där Bronwen väntade på att få träffa sin skötare. 

Och när hästen fick se sin älskade vän, travade han över till Sheila omedelbart.

© Twitter/Fiona Murphy MBE

”Sheila kallade försiktigt på Brownen och hästen böjde sig försiktigt ner och pussade henne på kinden i ett sista farväl”, säger sjuksköterskan Gail Taylor till BBC.

”Jag grät och var otröstligt. Hon lugnade ner sig och det var en vacker stund”, berättar dottern Tina för Manchester Evening News

Efter detta avsked, dog Sheila i stillhet nästa morgon.

Även om den här historien är från 2014, gör blir jag fortfarande tårögd av detta känslosamma möte. Ett stort tack till sjukhuset som anordnade detta, ni är verkligen föredömen!

Dela gärna den här artikeln på Facebook om du också tycker att alla människor förtjänar att få sin sista önskan uppfylld under livets sista dagar.