Döende pojken önskade att få se tomten – tog sista andetaget i hans armar

När yrkestomten Eric Schmitt-Matzen fick höra att en svårt sjuk pojkes sista önskan var att få träffa jultomten tvekade han inte en sekund. Han åkte till sjukhuset och slog sig ner vid pojkens sängkant för att byta några ord med honom innan han somnade in. Det blev ett möte som påverkade Eric för all framtid.
– Tomten, kan du hjälpa mig?, sa pojken. 

60-årige ingenjören Eric Scmitt-Matzen är det närmsta man kan komma den uppmålade bilden av en klassisk jultomte. Han har långt, tjockt, vitt skägg, en mustasch, och en stor mage. Därför är han väldigt trovärdig i sitt jobb som professionell tomte. 

Genom åren har Eric fått träffa många barn i olika sammanhang, men det är bara ett möte som kom att påverka honom för all framtid. Det var när Eric var påväg hem från jobbet en dag som en sjuksköterska ringde och sa att en svårt sjuk pojke önskade att få träffa tomten. Eric sa till henne att han bara skulle byta om till sina tomtekläder, men sköterskan sa att det inte fanns tid för det. 

Facebook/Eric J. Schmitt-Matzen

15 minuter senare var Eric på sjukhuset. Ensam gick han in i rummet medan familjen stod utanför och tittade in genom glasfönstren, detta för att Eric visste att han inte skulle kunna hålla tillbaka tårarna och göra sitt jobb annars. 

Eric gav pojken en present, men han var så svag att han knappt kunde öppna den, det berättar USA Today
– Dom säger att jag kommer att dö, men hur kan jag veta att jag kommit dit jag ska?, sa pojken.
– När du är framme, säg att du är tomtens bästa nisse, då kommer de att släppa in dig, svarade Eric. 

Svagt satte sig pojken halvt upp och gav Eric en kram, sedan sa han: 
– Tomten, kan du hjälpa mig?

Det var pojkens sista ord, sedan somnade han in i Erics armar. Pojkens mamma förstod vad som hände och rusade in i rummet. Eric lämnade över pojken och rummet fylldes av sorg. 

Eric berättar att han grät hela vägen hem, tagen av ögonblicket som fick honom att fundera på att lägga tomtekläderna på hyllan. 
– Jag vet att sjuksköterskor och läkare ser sånt där varje dag, men jag förstår inte hur de klarar det, säger Eric.

UPPDATERING: Sedan denna historia gått viralt har urpsprungskällan, Knowknews.com, dragit tillbaka sin text och publicerat en rättelse. Enligt flera medier är det i dagsläget oklart om detta faktiskt har hänt på riktigt, även om Eric Schmitt-Matzen vidhåller att historien är sann.