Dold kamera: Kvinna parkerar på plats för handikappade – får lära sig en läxa

P-platser utmärkta med en figur i rullstol har en tydlig funktion som knappast kan undgå någon. Därför blir jag så irriterad på människor som tar sig friheter och parkerar just där av ren lathet, så att de som faktiskt har rörelsehinder tvingas ställa sig längre bort trots sina svårigheter att förflytta sig.

Det var precis vad den här kvinnan gjorde utanför en restaurang i amerikanska Texas, då hon blockerade handikapp-platsen precis utanför entrén och knallade in för att äta.

Vad hon däremot inte visste var att National Geographic just den här dagen ville sätta ner foten mot folk som parkerar på dessa platser olagligt – och gav kvinnan en läxa hon sent ska glömma.

I klippet, som filmas med dold kamera, kör National Geographic fram en handikappbuss och ställer sig precis bakom kvinnans bil, eftersom de ser att hon saknar tillstånd att parkera där.

Där börjar de sedan att lasta ur de rörelsehindrade passagerarna i lägsta möjliga tempo.

När kvinnan kommer ut från restaurangen inser hon att hon inte kan lämna handikapp-platsen hon olagligt parkerat på – och hon får snällt stå och vänta tills de är klara långt senare.

Av hennes reaktion att döma så tror jag inte att hon kommer göra om samma misstag i första taget…

En lektion i hyfs – dela gärna vidare som en påminnelse om var man får, och inte får, parkera!