Delores är 88 år och fitnessinstruktör – visar att ålder bara är en siffra

Att leta ursäkter för att slippa träna är vanligt. Jag kan erkänna att det funnits tillfällen då jag känt efter lite extra för att ha en anledning att ta det lugnt. Är jag inte lite snuvig? eller har jag inte lite ont här? Men att ljuga för sig själv leder ingenstans. Fysisk aktivitet håller oss friska och i god form, det visar 88-åriga Delores Steil. Tre dagar i veckan arbetar hon som fitnessinstruktör, och hon har inga planer på att sluta på grund av ålderdom.
– Så länge som ”Y” låter mig göra det här så kommer jag att vara här, säger Delores.

Tre dagar i veckan håller Delores Steil i träningspass på YMCA i Beloit. Det har hon gjort i 27 år, och hon har inga planer på att sluta. 
– Jag vet inte många instruktörer som är så gamla som jag, men jag gillar verkligen vad jag gör, säger Delores till 23 News

Varje pass som Delores instruerar är en timme långt, och enligt personalen på YMCA har Delores endast missat ett pass under sina 27 år på gymmet. Deltagarna är ofta många, och flera har kallat Delores en stor inspiriation på grund av hennes höga ålder, men det är hon själv ödmjuk inför. 
– Jag är bara imponerad över att folk gör det här. Jag känner mig inte speciell, men mina döttrar tycker att jag är det. De tycker att det är ganska häftigt, berättar 88-åringen för 23 News

I inslaget kan du höra Delores berätta om sin passion med egna ord:

Vad underbart att se en 88-åring i sådan bra form och med sådan stark motivation. Delores visar att ålder bara är en siffra, dela gärna för inspirera andra.