Dom sa att hon var för “mullig” för att vara modell. Nu förklarar Iskra krig mot hela modeindustrin.

Iskra Lawrence nekades modelljobb för att hon var ”för mullig” för att vara en vanlig modell, men för smal för att vara en plus size-modell. Nu tar hon saken i egna händer och förklarar krig mot modeindustrin genom att dra i gång sin egen sajt Runway Riot, där alla kvinnor ska kunna hitta modeinspiration oavsett storlek och där inga bilder kommer att retuscheras.

– Modeindustrin har fått en majoritet av kvinnorna att känns sig otillräckliga, säger hon till abcnews.go.com.

Iskra har tidigare uppmärksammats för en oretuscherad kampanj för American Eagle, där syftet var att nå alla de kvinnr som inte känner igen sig i de photoshoppade och tillrättalagda bilderna som ofta används i modereklam.

På Runway Riot ska kvinnor i alla storlekar hitta modetips och inspiration, samt hitta kraft att vara nöjda med sina kroppar precis som de är.

Det är naturligtvis egentligen hemskt att det ska behövas den här typen av initiativ, alla förtjänar att trivas med sig själva precis som man är. Men med tanke på hur vår värld ser ut i dag känns det ändå väldigt bra att någon tar ställning och visar att alla är helt okej precis som de är.

Foto: Iskra Lawrence/Instagram

Newsner står för att alla ska få känna sig bekväma med sin egen kropp, gilla gärna om du gör det också.