Dotter sparar ihop pengar och köper ett hus när hon bara är 14 år gammal.

Willow Tufano från Fort Myers i Florida är nu 18 år gammal. Men redan som 14-åring gjorde hon något som många 18-åringar definitivt inte gör: hon köpte ett hus. Jag blir alltid så oerhört imponerad av unga människor som redan i tonåren har ett sinne för affärer och har förmågan att sätta upp ambitiösa mål och sedan göra vad som krävs för att nå dem. Och det var exakt vad Willow Tufano gjorde för fyra år sedan. På bara ungefär ett och ett halvt år hade hon sparat ihop tiotusentals kronor, mycket tack vare att hon sålde saker på den amerikanska motsvarigheten till Blocket. För pengarna köpte hon ett eget hus.

Det var i mars för fyra år sedan som den driftiga 14-åringen Willow Tufano gjorde sig ett namn i flera medier. Då köpte hon sitt eget hem för 12 000 dollar, i dag motsvarande närmare 100 000 svenska kronor.

Allt började ungefär ett och ett halvt år tidigare. Då började Willow spara pengar. Hon hade koll på Craigslist, som är den amerikanska motsvarigheten till Blocket, där hon sålde och köpte saker. Hon gick på loppmarknader och auktioner där hon också fyndade en hel del som hon sedan kunde sälja vidare. Bebissaker, elektronik – Willow sålde allt möjligt.

Totalt hade Willow samlat ihop ungefär 6 000 dollar när hon fastnade för ett hus som under bostadsmarknadens blomstrande period kostade 100 000 dollar. Hon hade en bit kvar, med andra ord. Men hon hade tur. Marknaden gick ner och en dag låg huset ute för 16 000 dollar. Då vände sig Willow till föräldrarna och avslöjade varför hon sparat så mycket pengar. Först var de chockade att hon som 14-åring ville köpa ett hus men när chocken lagt sig stöttade de henne. Willow lyckades pruta ner huset till 12 000 dollar – och föräldrarna lovade att hjälpa henne.

Så blev Willow husägare – blott 14 år gammal. Hon renoverade huset och började hyra ut det för 700 dollar i månaden.

Tv-personligheten Ellen DeGeneres blev så imponerad av Willow att hon ville träffa henne, och tog henne till sitt program The Ellen show. Se mötet med den fantastiska tjejen nedan och missa inte att kolla in hur hon har piffat upp huset.

Är du också imponerad av denna 14-åring? Dela gärna vidare!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna