Dottern blir påkörd av rattfyllo – nu vill pappan att alla ska se hur hon ser ut

Enligt siffror från Vägverket görs 15 000-20 000 onyktra resor i Sverige – varje dag. Och varje dag drabbas någon av detta i trafiken. Det kan vara en mamma, pappa, son eller dotter. På en sekund kan liv förändras – på grund av att någon tar beslutet att sätta sig vid ratten med alkohol i blodet.

Därför är den här pappans hjärtskärande påminnelse någonting som alla bör dela vidare.

”Många tror att rattfyllor aldrig kommer att drabba dem själva. Jag vill att ni ska träffa min dotter, Kellie.” 

Så inleder John Seaman en video som han postade på Youtube i maj 2012 när hans 20-åriga dotter blev påkörd av ett rattfyllo. I klippet vänder han kameran från sitt eget ansikte och mot sjukhussängen. Där ligger hans dotter. Förlamad, hjärnskadad och med förlorad talförmåga.

Bilderna är fruktansvärda att se, men så himla viktiga. För den här pappan vill påminna alla om vad som kan hända om man kör rattfull.

Johns viktiga ord spreds snabbt över hela nätet och historien om Kellie träffade miljoner i hjärtat.

Fem månader senare, i oktober 2012, avled Kellie från skadorna. Rattfyllot fick 15 år i fängelse medan Johns dotter fick en dödsdom.

Pappans video är fyra år gammal, men fortfarande lika viktig. Kolla på den här nedanför – och dela vidare för att visa att det ALDRIG är okej att sätta sig framför ratten med alkohol i blodet.