Dottern dog i cancer. Nu har brevet pappan hittade bakom spegeln berört en hel värld.

Athena Orchard kommer från Leicester, England. Hon är en glad och söt tjej som tycker om att idrotta. Hennes favorithobby är att träna boxning. Hon är väldigt omtänksam och beskyddande, speciellt gentemot hennes 6 systrar och 3 bröder. Strax före jul, upptäcker den då 12-årige tjejen en bula på huvudet. Hon tänker inte mer på det – tills hon kollapsar hemma i köket. Läkarna ger henne och familjen ett mardrömsbesked: Athena har cancer i skelettet.

Cancerbeskedet kommer som en chock för 12-åringen och hennes familj.
Under en sju timmar lång operation kämpar läkarna med att få bort en cancertumör från Athenas ryggrad och efter det genomgår hon behandling med cellgifter. Hon tappar allt sitt hår och Athena, som en gång sprudlade av energi, klarar nu inte längre av att ta sig ur sängen.

011a592668a34e0566b486ffcf9bd9c0

Ändå gör Athena det bästa av situationen och försöker att vara stark.
”Hon var hela tiden optimistisk och sa till mig att inte gråta”, förklarar hennes mamma Caroline och fortsätter:
”Vi visste att cancern var mycket aggressiv … Hon kämpade så länge hon kunde”.

Strax efter sin 13:e födelsedag avlider Athena, omgiven av sin familj. Ett par dagar efter bortgången går pappa Dean igenom sin dotters tillhörigheter. Han flyttar Athenas spegel från väggen och upptäckter något på baksidan. Den är full av bokstäver, från toppen till botten.

”Jag kunde inte tro det var sant. Brevet var nästan 3 000 ord och jag helt chockad. Jag började läsa, men jag var tvungen att sluta efter ett tag, det var helt enkelt för mycket. Det krossade mitt hjärta”, säger Dean.

Athenas handskrivna adjö är fullt av visdomar och tröstande uppmuntringar till de hon lämnat bakom sig. Här är några utdrag ur det känslomässiga brevet:

”Att känna lycka är helt upp till oss själva. Kanske handlar det inte om det lyckliga slutet, kanske handlar det om vad vi gör på vägen.
Syftet med livet är att hitta ett liv med syfte. Skillnaden mellan det ordinarie och det enastående är det där lilla extra. Lycka är en riktning och inte en destination.

Tack för att ni existerar. Var glada, vara fria, tro och känn er ​​evigt unga.

Du vet mitt namn, inte min historia. Ni har hört vad jag har gjort, men ni vet inte vad jag har gått igenom. Kärlek är som glas, det ser så vackert ut, men det splittras lätt.

Varje dag är speciell, så gör det bästa av det. Du kan drabbas av livshotande sjukdom i morgon, så gör det bästa av varje dag. Livet är bara dåligt om du gör det dåligt.
Kärlek är sällsynt, livet är konstigt, ingenting varar för evigt och människor förändras.

Livet är ett spel för alla, men kärlek är det enda priset. Om någon älskar dig, så låter de dig inte glida iväg, oavsett hur tuff situationen är. Kom ihåg att livet är fullt av upp- och nedgångar, utan nedgångarna betyder framgångarna ingenting.

Jag väntar på att bli kär i någon som jag kan öppna mitt hjärta till. Kärlek handlar inte om vem du kan se dig spendera din framtid med, det handlar om vem du inte kan leva ditt liv utan.
Det finns ingen anledning att gråta, för jag vet att du kommer vara vid min sida”

698c20e13ffe8c12a3db5c89df5d0062

Ingen vet hur den här 12-åriga tjejen hittade tillräckligt med styrka för att skriva detta meddelande.
”Hon nämnde aldrig det, men det är som hon var. Athena var mycket djup. Hon älskade att skriva, det var en del av henne och det hade alltid gjort henne lycklig”, säger pappan enligt Hefty och fortsätter:

”Även om Athena inte längre lever, har hon gjort sig odödlig genom hennes ord. Vi kommer behålla spegeln för alltid. Bara läsa hennes ord gör att det känns som om hon fortfarande är med oss”.

f09f4698d3d5f76c1cbd5686ee2bae1c

Trots sin sjukdom förlorade Athena aldrig förmågan att se skönheten i livet. Hennes optimism yttrar sig i hennes sista tankar, det som hon skrev på baksidan av hennes spegel. Med sin inställning och styrka är hon verkligen en inspirationskälla som alla borde läsa om!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna