Dottern gråter när pappa missar stora dagen – då hoppar främlingen över stängslet

Att vara förälder är inte lätt alla gånger, men en av de viktigaste sakerna man kan göra för sitt barn är att lyssna och visa att man ser dem. 

Barn behöver uppmärksamhet och stöd, men ibland kan det som mamma eller pappa vara svårt att vara med hela tiden. 

Addie Rodriguez är en 9-årig flicka från Texas som älskar att vara cheerleader. Men för ett tag sedan blev hon ordentligt påmind om att något saknades i hennes liv – hennes pappa. 

Det hjärtskärande ögonblicket inträffade när Addie var cheerleader under en fotbollsmatch i skolan, samma dag var det också ”Föräldrarnas dag”. 

Addie’s pappa kunde inte vara med på den stora dagen, eftersom han jobbar som inom armen och är stationerad på en flygbas i Kalifornien. Pappan har också jobbat flera år utomlands. 

Alla andra cheerleaders pappor var på plats denna festliga dag och bar runt sina små döttrar på sina axlar, men Addie stod ensam ute på idrottsplatsen.

Snart skulle dock en oväntad hjälte hoppa in och rädda situationen… 

Addie’s mamma, Alexis Perry-Rodriguez, minns tillbaka:

”Det var verkligen hjärtskärande att se sin dotter står där ute helt själv, hon var den enda som inte hade sin pappa där”, berättar mamman för News 4 San Antonio.

I det ögonblicket, när Addie’s tårar rann nedför hennes kind, hoppade plötsligt en annan elev över staketet och rusade bort mot henne.

Den unge mannen, Matthew Garcia, går sista året på gymnasiet på Central Catholic High School. Han frågade Addie om hon var okej och sade att hon kunde få sitta på hans axlar. 

YouTube

”När jag insåg vad han gjorde och var det som om mitt hjärta smälte. Det var bland det finaste jag sett”, säger Addie’s mamma.

YouTube

Addie sken upp som en sol och log brett när Matthew vandrade runt idrottsplatsen med henne på axlarna.

Matthew skötte vikarieratet som pappa med bravur. Hans medkänsla och snabba agerande gjorde Addies dag, men många andra på idrottsplatsen rördes också till tårar. 

YouTube

”Det kändes som någon räddade mitt liv. Det var underbart”, säger Addie.

Jag kan inte låta bli att bli tårögd när jag tänker på hur Matthew, en ung kille som lika gärna kunde stått kvar på sin plats, ställde upp för Addie. 

Ibland kan en liten gest göra så mycket för någon som går igenom en tuff tid. 

Gilla och dela gärna för att sprida denna fina berättelse vidare, förhoppningsvis kan den inspirera fler att visa medkänsla i framtiden!