Dottern Malin om orden från Lill-Babs hon aldrig glömmer: ”Det är så viktigt”

I våras gick artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson bort och lämnade ett stort tomrum efter sig.
Även om Barbro inte finns med oss längre så bär dottern Malin Berghagen alltid med sig sin mammas livsmotto.
Nu delar Malin med sig av de kloka orden som hennes mamma levde efter.
– Det är så viktigt, säger Malin sin podcast ”Berghagen och Tess”.

Över fyra månader har gått sedan den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort efter en tids sjukdom. Sedan dess har Barbro hyllats och sörjts av fans, kollegor, vänner och familj.

Nu delar dottern Malin Berghagen med sig av Lill-Babs egna tankar om hur hon ville leva sitt liv.

I podcasten ”Berghagen och Tess” som Malin har tillsammans med vännen Tess Merkel Solomons blir det känslosamt när Malin och Tess konstaterar att de ofta får synpunkter på hur man ska klä sig och vara när man som dem är kring 50 år.

– Man ska klä sig och vara på ett visst sett i en viss ålder. Man tar inte piercing i näsan när man är 45 år, utan det gör man när man är 25 år. Och man tatuerar sig inte när man är 48 år och man lär sig inte att surfa när man är 50 bast, säger Malin.

”Hon levde tills att hon dog”

För lyssnarna avslöjar Malin att hon har med sig mamma Barbros ord som gör att hon känner sig stark i sina beslut att hon väljer att gå sin egen väg när det gäller sitt utseende.

– Min mamma hon sa alltid: den dag jag börjar gå med blå ögonskugga, rosa pillerburk på huvudet och sådana mörka, tjocka tantstrumpbyxor, som går till knäna. Snälla stoppa mig och säg; mamma det här går inte. Låt mig inte göra bort mig om jag inte är klar nog i huvudet att förstå. Det är fint, säger hon och fortsätter:

– Varför jag tror hon sa det var för att hon alltid har gått sin egen väg och alltid varit ungdomlig. Jag tror att det är så viktigt. Hon levde tills att hon dog. Hon sjöng ju verkligen det, jag ska leva tills att jag dör. Kan vi inte få göra det. Kan vi inte bara få vara dem vi är fullt ut. Jag kan tycka att i den tiden som vi lever nu är det magi att vi inte behöver tänka så att vi måste leva så. Tänk att leva på 40-talet när vi alla skulle se ut på ett visst sätt och alla tanter såg likadana ut, säger hon.

Hyllning till mamma på Lets Dance ikväll. ❤️ @tv4 20.00

A post shared by Malin Berghagen (@mberghagen) on

Så vackra och tankfulla ord som Malin delar med sig av om sin älskade mamma. Det är så här jag minns ”Lill-Babs” – som en stark kvinna som levde till hundra procent. Så här borde alla leva sina liv!

Dela vidare till dina vänner så de också få ta del av de starka och inspirerande orden.