Dottern mobbade klasskompisen för hennes kläder. Mammans svar hyllas av tusentals föräldrar.

När 11-åriga Kaylee Lindstroms styvmamma fick veta att dottern hade mobbat en klasskamrat ville hon lära henne en läxa. Men det var inte utegångsförbud eller indragen veckopeng som gällde. Nej, styvmamman ville få Kaylee att förstå hur det kändes att bli mobbad.

Kaylee, som bor i Utah i USA, hade mobbat en tjej i skolan och sagt att hon hade fula kläder. Föräldrarna hade försökt prata med henne först för att få henne att sluta, men det hjälpte inte. Då kom de på en annan idé.

Bildkälla

familj

De tog med henne till en secondhand-affär och bad dottern välja de fulaste kläderna hon kunde hitta.

– Hon valde ut kläder och sa ‘Mamma, det här är det fulaste jag sett i hela mitt liv’ och jag sa bara ‘Okej, lägg det i varukorgen’, berättar styvmamman för ABC News.

Kaylee visste inte vad de skulle ha kläderna till när hon valde dem, men dagen efter fick hon veta att det var till henne själv.

Bildkälla

klanning

I två dagar tvingade föräldrarna dottern att bära de fula kläderna till skolan. Precis som föräldrarna hade förutspått så blev dottern mobbad av sina klasskamrater. Kaylee förstod först inte varför.

– Varför gjorde de så mot mig? Jag är fortfarande en normal person, det spelar ingen roll vad man har på sig, sa Kaylee efter att ha blivit mobbad.

Men föräldrarna hade en plan, och de ville att dottern skulle bli mobbad för sina kläder.

– Vi tänkte att om hon känner vad den här tjejen känner, så får hon empati för henne.

Föräldrarnas trick fungerade. Efter att Kaylee fått känna på hur det kändes att bli mobbad bad hon om ursäkt till tjejen som hon själv mobbat. Sedan blev de vänner, och idag beskriver vännerna sig själva som ”systrar”.

– Hon lärde sig precis vad vi ville att hon skulle lära sig. Vi kunde inte vara gladare, berättar föräldrarna.

Bildkälla

vanner

Trots att tricket fungerade så anser vissa att den här typen av bestraffning inte är bra. Psykologen Edward Hallowell menar att förnedring av barn på det här sättet kan vara skadligt. Det kan få barnen att känna sig mindre värda, och det är inte ett bra sätt att lära ut empati.

Men Kaylee är idag glad att föräldrarna tvingade henne att ha fula kläder, och tycker själv att det var ett bra sätt för att få henne att förstå hur dumt det är att mobba andra.

Här nedan kan du se en intervju med Kaylee och föräldrarna.

Vad tycker du? Var det här ett bra sätt av föräldrarna att hantera att dottern mobbade en annan elev? Eller finns det andra bättre sätt att stoppa mobbning? Dela gärna med dig av detta och berätta vad du tycker.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna