Dottern ville lära sig åka skateboard, tonårskillens oväntade reaktion chockar mamman

Jeanean Thomas, 29, är en aktiv och sportig mamma från Ontario i Kanada.

Redan i tidig ålder förklarade hon tydligt för 6-åriga dotter, Peyton, att hon får testa vilken sport hon vill – oavsett vad andra säger.

Nu föll det sig så att Peyton väldigt gärna ville lära sig åka skateboard och mamma Jeanean uppmuntrade självklart dotterns intresse. 

Men när de kom till skateboardparken blev det inte riktigt som mamman hade tänkt sig. 

Händelsen lämnade henne smått chockad och på kvällen satte hon sig ned för att skriva ned sina tankar, en text som hon sedan lade upp på nätet.  

Sedan dess har den spridit sig som en löpeld – och jag förstår varför. 

© Twitter/JeaneanThomas

Så här skrev Jeanean:

Kära tonårspojke i skateparken:

Jag gissar att du är ungefär 15 år gammal, så jag räknar inte med att du är speciellt mogen eller att du ens skulle vilja ha en liten tjej på din skateramp för den delen. Men du inte vet är att min dotter har velat åka skateboard i flera månader.

Men jag fick faktiskt övertala henne att börja åka skateboard, för det är ingenting som bara pojkar får göra. När vi gick iväg till skateboardparken såg jag att den var full av tonårspojkar som rökte och svor högt. Min dotter ville omedelbart vända om och gå hem igen.

I hemlighet önskade jag också att vi skulle gå hem, för jag ville inte koppla på min ”mamma-röst” och tvingas bråka med er. Jag ville inte heller att min dotter skulle känna att hon var tvungen att vara rädd för någon eller att hon inte hade rätt att vara på skateparken lika mycket som er.

Så när hon sa; ”mamma det är fullt med äldre pojkar” svarade jag lugnt; ”Det spelar väl ingen roll, de äger inte skateparken.”

Hon provade att åka i rampen, trots att du och dina vänner for förbi henne i full fart och gjorde trick bredvid henne. Hon hann bara åka två-tre gånger, innan du gick fram till henne och sa:

”Hej, ursäkta mig…”

Jag förberedde mig genast på att leverera mitt ”hon har lika stor rätt att vara här som er-tal”, när jag hörde dig säga: ”Du har fötterna fel. Får jag hjälpa dig?”

Du fortsatte sedan att tillbringa nästan en hel timme med min dotter och du visade henne hur man håller balansen och hur man styr.

Och hon lyssnade på dig: något som de flesta vuxna misslyckas med! Du höll hennes hand och hjälpte henne upp när hon ramlade och jag hörde till och med hur du bad henne att hålla sig undan från räcket, så att hon inte skulle skada sig.

Jag vill att du ska veta att jag är stolt över att du är en del av mitt samhälle och jag vill tacka dig för att du var så snäll mot min dotter, trots att dina kompisar drev med dig.

Hon gick därifrån med en känsla av stolthet och en känsla av att hon kan göra vad som helst. Allt tack vare dig.

© Twitter/JeaneanThomas

Jag förstår att mamma Jeanean blev rörd av 15-åringens gest och vänlighet. Ibland har vi alltför lätt att döma människor, enbart utifrån förutfattade meningar.

Denna tonårskille visade att han hade ett hjärta av guld och jag hoppas verkligen denna historia har nått honom, så att han får veta vilken förebild han är.

Dela gärna vidare denna fina historia på Facebook, så att fler kan få chansen att hylla denna 15-åring!

 
 

Läs mer om...