Dotterns gosedjur höll på att bli en dödsfälla. Nu uppmanas föräldrar att skicka tillbaka leksaken.

Ett gosedjur med en inbyggd nattlampa kändes som en perfekt julklapp tyckte Natasha Rosenberg som köpte totalt tre stycken såna gosedjur till barnen i present. Men det skulle visa sig att leksaken höll på att bli en dödsfälla, rapporterar Aftonbladet.

Natasha Rosenberg upptäckte nämligen plötsligt hur hennes 1-åriga dotter satt och tuggade på ett av batterierna från gosedjuret.

– Jag satte hjärtat i halgropen. De är gjorda för barn, men det här visar att det finns en kvävningsrisk, säger Natasha Rosenberg till Aftonbladet.

Hon berättar vidare att hon misstänker att skruven som ska hålla fast batterilådan i gosedjuret måste ha gått upp och hon tror därför att det är något fel på produkten. Och nu meddelar företaget bakom gosedjuret, Teddykompaniet, att man kommer att avbryta leveransen av dessa lampor.

– Vi har nu bestämt att omedelbart stoppa leveranserna av kaninlampan. Vi kommer att göra en återkallelse på produkten och alla kunder som har köpt den här gosedjurslampan kan kontakta oss, säger företagets VD Janne Andersson till Aftonbladet.

Han menar även att gosedjurslampan inte är avsedd att vara en leksak och att föräldrar bör tänka till en extra gång innan de ger sina barn en lampa. Men han poängterar också att man från företagets håll ser allvarligt på det inträffade.

– Det känns jätteledsamt och är givetvis allvarligt. Vi har insett att det kan vara något som inte fäster den här skruven i batterilådan och vi ska ta reda på vad som har gått fel, säger han till Aftonbladet.

Gosedjuret med den inbyggda nattlampan skulle vara en trygghet för dottern, men var nära att bli en dödsfälla.

Publicerat av Aftonbladet den 12 mars 2016

Hjälp gärna till att dela den här viktiga informationen vidare så att inga fler barn riskerar att råka illa ut!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna