Dotterns känslosamma hyllning till Sven-Erik Magnusson: ”Älskar dig för alltid”

Beskedet att Sven-Erik Magnusson hade somnat in efter en lång tids sjukdom väckte stor sorg i Sverige i förra veckan. Nu har även hans dotter uttalat sig via sin Facebook.

”Min älskade pappa. Min ängel, ledstjärna, förebild och tappre kämpe.” skriver hon.

Sven-Erik Magnusson gick bort i sviterna av cancer, 74 år gammal, den 22 mars. Dagarna efter hans bortgång har han hyllats i hela Sverige.

Bakom sig lämnar artisten en låtskatt med mängder av odödliga hits från sin långa karriär med kultbandet Sven-Ingvars – och låtar som ”Fröken Fräken”, ”Min Gitarr”, ”Torparrock” och ”Byns enda blondin” kommer för alltid leva vidare i den svenska folksjälen.

Dottern Johanna Magnusson har skrivit ett långt och känslosamt inlägg på sin öppna Facebooksida, där hon hyllar sin döda far.

”Min älskade pappa. Min ängel, ledstjärna, förebild och tappre kämpe. Det är mörkt, tyst och stilla här i Borgvik ikväll. Jag sitter ensam ute på trappan. Stjärnhimlen över mig är så tydlig.” skriver hon.

Hon tackar även för allt stöd som hon och familjen fått efter pappans bortgång:

”Jag vill också framföra ett stort och varmt tack till alla er underbara människor som de senaste dagarna stöttat, hedrat, hyllat och delat med er av minnen med och av pappa. Vi är alla i familjen oerhört tacksamma och hedrade. Tillsammans med er lever hans röst och livsverk vidare.”

Publicerad av Newsner familj