Dotterns vackra gest till avlidna mamman får hela nätet att smälta av kärlek

Att få gå på bal som tonåring kommer jag ihåg som en av mina starkaste minnen från den tiden. Just känslan att klä upp sig i en vacker klänning eller kostym och för en kväll känna sig riktigt speciell.

Men för 17-åriga Taylor skulle balen bli väldigt speciell då hennes mor avled bara två månader tidigare. 

Det var då hon bestämde sig för att gå på balen – i en klänning som symboliserade mer än vad någon kunde ha anat.

En bal kan likt Askungen beskriver det vara alldeles underbar. Du får träffa dina vänner, kanske gå på en dejt och en vacker klänning eller kostym som får natten att bli än mer magisk.  

Men för 17-åriga Taylor skulle månaderna innan balen bli en tragedi.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Hennes mamma dog i en bilolycka bara en vecka innan de skulle shoppa efter en balklänning till Taylor. Efter det tänkte 17-åringen inte ens på att gå på balen, tills hennes vänner uppmuntrade henne att följa med.

Men vad skulle hon ha på sig? Det var då Taylor fick en idé.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Flera gånger under hennes uppväxt hade hennes mamma visat upp sin gamla balklänning hon hade på sin bal 1998. Den hängde fortfarande kvar i garderoben hemma i huset de bodde i – och Taylor valde att plocka fram och titta på den. 

– Jag kommer ihåg att den hängde i garderoben. Jag tog fram den och provade den. Jag grät en del. Jag förstår att det låter galet, men jag kunde känna henne inom mig, berättar Taylor för Inside Edition.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Taylor bestämde sig för att gå på balen iförd sin mammas balklänning, någonting hon kände sig bekväm i. Hon kände att det var rätt sak att göra.

Klänningen, en lång svart och tidlös klänning, passade perfekt i år likt den gjorde 1998.

Förutom några små förändringar i sömmarna var klänningen likadan som den var den dagen hennes mamma hade den. Och när man ser korten kan man tro att de kunde varit tvillingar. När hennes pappa fick se henne i klänningen kunde han inte hålla tillbaka tårarna.

– Han grät och sa att jag var så vacker. Han ville att jag skulle ha håret som hon hade det och allt, berättar hon.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Även fast Taylors mamma inte kunde vara med sin dotter och handla en balklänning eller se korten från den magiska kvällen, så kände Taylor att hennes mamma var där med henne. Och jag är helt säker på att hennes mamma hade älskat den fina hyllningen som hennes dotter gav henne.

I spelaren nedan kan du själv se Taylor berätta om den omtumlande tiden.

Vilken oerhört fin historia – och Taylor ser så himla vacker ut i sin mammas klänning. Dela gärna artikeln med dina vänner så de också får läsa den tårdrypande historian.