Drar av trosorna på utmattade kvinnan – smygfotot från toaletten visar varför alla sjuksköterskor är änglar

En bild säger ofta mer än 1000 ord.

Detta gäller även för detta foto, taget av Katie Lacer från Kentucky under en förlossning i USA.

Den visar hur barnmorskan Dawn Moravec hjälper en totalt utmattad mamma, som precis har fött barn.

Kvinnan på bilden är fyrabarnsmamman Jill Krause. Efter sin tuffa förlossning ville hon dela ett ögonblick när en av sjuksköterskorna hjälpte henne inne i badrummet, skriver Buzzfeed.

Det finns få stunder där kvinnor är mer sårbara än strax efter att de har fött och dessa bilder påminner mammor om den ovärderliga hjälp som sjuksköterskor erbjuder under den stunden.

I'll never forget the faces of the nurses who followed me into the bathroom after delivering each baby. That moment when…

تم نشره بواسطة ‏‎Baby Rabies‎‏ في 13 سبتمبر، 2017

Under bilden har mamman Jill skrivit:

”Jag kommer aldrig att glömma ansiktena på de sjuksköterskor som följde mig till badrummet efter att ha förlöst mina barn. I det ögonblicket var jag så utsatt, så trött, rädd, skakig. Min svullna mage tömdes på luft och min blygsamhet var sedan länge borta”.

تم نشره بواسطة ‏‎MommaKT Shoots‎‏ في 4 سبتمبر، 2017

Historien stannade dock inte där – efter att Jills bild fått spridning på nätet började andra mammor att svara med egna berättelser.

Mer än 124 000 personer har i dagsläget svarat på bilden.

De allra flesta ville hylla de sjuksköterskor som hjälpte dem under förlossningen.

تم نشره بواسطة ‏‎MommaKT Shoots‎‏ في 4 سبتمبر، 2017

”Utan att jag hade bett henne om det, så tog min sjuksköterska min mobil och fotade mig och min pojkvän ögonblicket då de la min bebis på mitt bröst för första gången. Det var en av de finaste saker någon hade kunnat göra för mig den dagen. Jag kommer alltid att vara tacksam”, skriver en kvinna.

تم نشره بواسطة ‏‎MommaKT Shoots‎‏ في 4 سبتمبر، 2017

”Jag var så trött och hade så ont efter en lång förlossning och ett kejsarsnitt, och så fort jag kom till duschen stod jag bara där – orörlig av smärta. Min fina sjuksköterska tvålade in min kropp och duschade av mig. Jag kommer aldrig att glömma henne”, skriver en annan kvinna.

تم نشره بواسطة ‏‎MommaKT Shoots‎‏ في 4 سبتمبر، 2017

Kvinnan bakom bilderna är fotografen Katie, från Kentucky i USA. Hon har specialiserat sig på att dokumentera förlossningar.

När hennes kunder når 38 veckors graviditet packar hon väskorna, laddar kameran och åker till sjukhuset.

تم نشره بواسطة ‏‎MommaKT Shoots‎‏ في 4 سبتمبر، 2017

Förlossningsbilderna är värdefulla

”Jag delaktig i några av livets de mest värdefulla milstolpar, säger Kate till Daily Mail och fortsätter:

”Med det här jobbet följer ett tungt ansvar som jag är väl medveten om och jag gör mitt bästa för att uppfylla förväntningarna”.

Och visst gör Katie ett fantastiskt jobb? Vilka bilder!

تم نشره بواسطة ‏‎MommaKT Shoots‎‏ في 8 يونيو، 2017

Egentligen behöver man inte säga mycket mer än vad dessa mammor redan har sagt: Alla de människor som hjälper till att få nytt liv till världen är värda vår respekt och beundran!

Dela gärna vidare dessa vackra bilder om du vill passa på att hylla alla sjuksköterskor och barnmorskor där ute som finns till för oss och våra barn. 

 
 

Läs mer om...