Kvinnan dumpades för att hon ”var för fet” – titta nu på hennes dräpande svar till dejten

Att gå på en första dejt/träff är alltid nervöst. Man har gjort sig fin i hopp om att personen ska uppmärksamma det, samtidigt som man har förväntningar på hur personen ska vara och kvällen ska bli.

När unga kvinnan Michelle Thomas, från England, var på dejt med en singelpappa gick ingenting fel. De åt middag, skrattade, intresserade sig för samma saker, och avslutade kvällen med en kyss. Det var först efter dejten som Michelle chockades när hon fick ett sms från killen som sa att hon var för fet. Men det är hennes klockrena svar som spridit sig som en löpeld på nätet.

Efter att ha chattat med en trevlig singelpappa via dejtingappen Tinder så bestämde sig Michelle Thomas för att gå på dejt med honom. Kvällen blev en lyckad sådan. De drack några drinkar på den lokala puben, sedan gick de på restaurang och åt en fin middag. Och efter det så gick de hand i hand på en kvällspromenad innan de kysstes och sa hejdå.

Instagram @msmthomas

 

Gillade inte allt med Michelle

När Michelle gick hem den kvällen kände hon sig glad och sprallig för att de hade haft sådan kemi. Det visade sig att killen tyckte likadant, men han gillade inte allt med Michelle.

Dagen efter blev Michelle mållös när hon såg att hon fått ett sms av killen.
”Hej Michelle! Tack för en underbar kväll igår. Jag trivdes verkligen i ditt sällskap och gillar dig skarpt, det gör jag verkligen”.

 

”Föredrar tjejer som är smalare”

Det började fint, men sedan fortsatte det långa sms:et, som Michelle delar med sig av på sin blogg.

”Jag tänker inte komma med något skitsnack, jag gillar dig och jag tycker du är en av de vackraste kvinnorna som jag någonsin träffat. Men jag föredrar tjejer som är något smalare. 

Så även om jag tänder enormt på dig, ditt ansikte, din personlighet (det gör jag verkligen), så kan jag kan inte säga detsamma om din figur. Vi kan sitta där och flirta och ha den bästa och roligaste kvällen i våra liv, men jag har en fruktansvärd känsla och den säger mig att min kropp skulle svika mig när vi väl tar av oss kläderna. Och jag vill inte utsätta dig för det, baby”. 

 

Klockrent svar på tal

Michelles reaktion var inte den dejten, eller någon annan hade räknat med. Och efter att han hängde ut mannen på bloggen har inlägget delats tusentals gånger. Vi förstår varför. Här är utdrag ur Michelles svar:

”Kära ”Mannen jag träffade via Tinder”.

Du behöver inte tycka om mig. Vi har alla en god vän som vi tittat på och tänkt ”Du är vacker, men jag är inte attraherad av dig”. Ibland kanske vi önskar att det vore så, men våra kroppar och våra hjärnor fungerar inte alltid som vi vill. Och det är okej.

Vad som inte är okej är det faktum att du, efter att bara ha spenderat några timmar med mig, tog dig friheten att skriva det där ytterst opassande meddelandet. Det är inget annat än sadistiskt. Din ton är sarkastisk och nedlåtande, men den där detaljen där du uttrycker din avsmak över min kropp är verkligen groteskt. Ditt enda rimliga mål med att skriva detta måste vara att såra mig. 

Och jag skäms över att säga det… Men för ett ögonblick så lyckades du. Du rörde vi den där hemska känslan av rädsla som varje kvinna och tonårsflicka haft – att det inte spelar någon roll hur rolig du är, hur smart du är, hur snäll du är, hur passionerad du är, hur lojal du är, hur beslutsam eller äventyrlig eller levande du är – för om du är är överviktig så kommer ingen någonsin att tycka om dig.

Du kanske tror är alla mina profilbilder är tagna ur ”FTV” (Fet Tjejs Vinkel – bilder som visar att man är smalare än i verkligheten. Kanske eftersom alla män alltid bara använder uppriktiga, brutalt upplysta och ofiltrerade bilder…)

 

 

Men jag tror bilden på mig är rättvis. Och jag är ganska tydligt med att tala om vem jag är: Jag beskriver mig som en kvinna som älskar pizza och jag länkar till min Instagram, där jag har bikinbilder på mig själv från min 30-årsdag. 

Jag visade ditt meddelande för mina vänner och de blev chockade, bestörta och kände sig generade, å dina vägnar. De kände också ett starkt behov av att orska dig fysisk skada. En manlig vän sa att jag har en härlig rumpa, om än ogift. 

Jag skrattade med dem. Sedan grät jag ut i min Viktväktarklubb. Exakt! Viktväktarna! Precis, jag vet redan att jag är överviktig. Jag kan tala om exakt hur överviktig jag – jag väger 9 kilo för mycket. Jag har redan tappat 6 kilo men har en liten bit kvar att gå. Jag är nöjd med det. Jag kommer att gå ned mer i vikt, på ett säkert och hälsosamt sätt. Betyder det att jag inte kan älska och njuta av min kropp nu? I helvete heller.

 

Men vad som verkligen oroar mig och är anledningen till att jag svarar offentligt på ditt sms är det faktum att du har en 13-årig dotter. Hon är en begåvad illustratör, som samlar på Manga-serier och vill besöka Japan så fort som möjligt. 

Jag vill att du uppmuntrar din dotter till att älska, njuta och ta hand om sin kropp. Den tillhör henne och bara henne. Beröm henne för hennes intellekt och hennes kreativitet. Pusha henne att våga tro på sig själv och att vara orädd. Ge henne verktyg för att utveckla en bombsäker självkänsla så att om (jag ska vara snäll, jag säger ”om”) det dyker upp en osäker, liten och olycklig man som försöker trycka ned henne, då kan hon svara honom som jag gör nu.

Kyss. Mitt. Utsökta. Ogifta. Arsle. P.S. Du är inte 1,80, som du utger dig för att vara. 

 

Det här kallar jag klockrent svar på tal. Michelle förtjänar att veta att hon duger som hon är, och att han är en inspiration för andra. Dela gärna för att hylla henne.