Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

E-cigaretten exploderade i sonens ansikte. Nu vill pappan varna andra så att inte fler drabbas.

Det var en helt vanlig dag på jobbet för 23-åriga James Lauria. Han tog en kort paus för att röka sin e-cigarett. Men sekunder senare exploderade cigaretten. Nu vill James pappa varna andra om vad som kan hända med en e-cigarett.

E-cigaretten som exploderade för James hade han använt massvis av gånger. Han har ingen aning om att det ens kunde hända, rapporterar Fox 5 Atlanta.

23-åringens skador var så allvarliga att han fick flygas i helikopter till brännskadeavdelningen på Alabama University. Flammorna från e-cigaretten hade gett honom första gradens brännskador i ansiktet och bröstet och en fraktur i fingret och nacken. Sex veckor efter olyckan kan han fortfarande inte äta fast föda, och enligt läkarna kommer det dröja innan han återhämtar sig.
– Jag är glad att jag lever, säger James.

Hans pappa Ed säger att han nu vill varna andra innan nån mer skadas.
– Att vi nu får lyfta den här frågan förhindrar e-cigaretter från att skada fler personer. Jag skulle vilja säga att vi gör någonting bra genom att prata om det här, säger han.

Metro har pratat med apotekaren Mikael Julin på Giftinformationscentralen, och han säger att de inte har fått in några fall i Sverige där e-cigaretter har exploderat eller gått sönder.

Bildkälla: Fox 5 Atlanta.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...