Efter 63 års äktenskap dör paret med minuters mellanrum – då upptäcker sonen det oförklarliga

Det brukar ju heta ”tills döden skiljer oss åt”. 

Men denna rörande berättelse ger uttrycket en helt ny innebörd. 

KSFY

Henry och Jeanette De Lange gifte sig redan 1953. 

Jeanette jobbade som musiker och Henry var militär, han tjänstgjorde bland annat under Koreakriget. 

Tillsammans fick paret 5 barn och familjen levde på många sätt den amerikanska drömmen. 

KSFY

De var lyckliga och äktenskapet kom att vara i hela 63 år. 

Henry och Jeanette De Lange skule komma att avlida med bara några minuters mellanrum. Henry var då 86 år och Jeanette var 87. 

Jeanette hade kämpat emot Alzheimers under flera år och blev inlagd på ett vårdhem 2011. Henry, som i sin tur brottats med prostatacancer, besökte sin fru flera gånger om dagen.

KSFY

Men det var inte förrän i juli 2016 att som familjemedlemmerna fick höra att deras föräldrars hälsa förämrades på allvar. Läkarna bad familjen komma till vårdhemmet så fort som möjligt. 

8 veckor innan allt detta hände hade läkarna förklarat för Henry att det inte fanns någonting mer de kunde göra för att behandla hans elakartade prostatacancer.

När Henry fick beskedet bad han om att få tillbringa sina sista månader i livet tillsammans med Jeanette, på det lokala vårdhemmet.

Personalen gjorde ett undantag och lät Henry bo där. De placerades i samma rum och fick äntligen återförenas, på riktigt.

De Lange-familjen berättade att deras föräldrar verkligen lyste upp under de sista veckorna. De var kärleksfulla och såg lyckliga ut, efter att de äntligen fick vara med varandra dag ut och dag in. 

KSFY

Den 31 juli gick Henry och Jeanette bort. Två av deras fem barnen fanns på plats. Till en början förklarade läkaren att deras pappa, Henry, var den som förmodligen skulle gå bort först. 

”Läkaren sa att pappas puls blev svagare. Att han trodde att han skulle ta farväl väldigt snart”, förklarar sonen Lee för KSFY och fortsätter: 

”Ungefär fem minuter senare förklarade vårdpersonalen att det nog var mamma som skulle gå bort först. Klockan stod då på 17:05”.

Två av bröderna läste upp en av sina favoritpsalmer, men de hann inte läsa färdigt innan deras mamma avled i stillsamhet. 

KSFY

Sonen Keith gick fram till pappan och berättade att hans fru nu ”var i himlen”. Keith förklarade att det var okej om man slutade kämpa, att han kunde släppa taget och förenas med sin älskade i himlen. 

Deras pappa öppnade ögonen för första gången på flera timmar, tittade bort mot sin hustru och slöt ögonen. 

Strax därefter senare somnade Henry De Lange in för gott, bara några minuter efter Jeanette. 

”Det är något som du knappast kan hoppas på, för det känns märkligt. Men samtidigt kan du inte föreställa dig ett vackare avslut”, säger Lee. 

Cirka 25 minuter senare tittade Lee upp på klockan som hängde på väggen i vårdhemmet. Han fick gnugga ögonen en extra gång, för den visade att klockan var 17:30. 

KSFY

Konstigt, tänkte Lee. Han dubbelkollade på sin egna klockan och den visade i stället 17.55. 

Vad som hade hänt? Jo, klockan på vårdhemmet hade stannat på den exakta tiden då hans pappa gick bort, 25 minuter tidigare. 

Varken den sörjande familjen eller vårdpersonalen kunde förklara detta – men de tog det som ett tecken på att högre makter hade ett finger med i spelet. 

KSFY

Och det är sannerligen ytterligare ett rörande inslag i en redan hjärtskärande historia.

Familjen är övertygad om att denna märkliga omständighet var ett tecken från någon där uppe, ett sätt att visa att deras föräldrar gick bort i precis rätt ögonblick, att det var dags. 

Så visst är det en fantasiskt historia? Jag blev i alla fall väldigt rörd av att läsa detta.

Dela gärna vidare historien om du känner någon som behöver ett inspirerande bevis på kraften i sann kärlek!