Efter 72 år på jobbet får 93-åriga sjuksköterskan ett hjärtevärmande avsked.

Att få möta personer som har tillbringat livet med att göra något som de älskar är verkligen inspirerande, särskilt om de hjälpt många andra människor längs vägen.

Som tur är förändras tiderna och idag kan allt fler kvinnor skaffa sig framgångsrika karriärer, något som inte var självklart för några decennier sedan.

Och därför är 93-åriga Alice Graber berättelse än mer imponerande. 

Efter att ha arbetat som sjuksköterska i över 70 år gick hon äntligen pension i dagarna. Det är inte alla arbetsgivare inom vården som avvtackar sina anställda på ett bra sätt, men Alice fick verkligen en minnsvärd dag.

Sjuksköterskor är en oändligt viktig del av vår värld, de finns alltid där oss och kämpar ofta på i det tysta, utan att gnälla och ofta med låg ersättning.

Då är det inte mer än rätt att det får ett stort tack och en fin gåva för sitt arbete!

 

Facebook/ Heather Lehr

Efter över sju årtionden på sjukhuset, gick sjuksköterskan Alice Graber i pension. 

Alice, som är 93 år gammal, har haft en viktig roll inom sjukvården och vårdat tusentals patienter genom åren.

Facebook/ Heather Lehr

Personalen på Salem Mennonite Home i Freeman, South Dakota, beslutade sig för att ställa till med stor avskedsfest för Alice, där hon spenderade 20 av sina 72 år inom yrket. 

Hon fick en specialdesignad tårta, blommor och ett fint avtackningsbrev. 

”Jag sa till dem att det inte var nödvändigt men festfixaren, Shirley Knodel sa bara: ”Åh nej, vi måste göra någonting för dig”,  berättar Alice för ABC News och fortsätter:

”Det var nästan för mycket. Men jag hade väldigt trevligt, det var så många som kom fram och gratulerade mig”.

Facebook/ Heather Lehr

Alice föddes i Nebraska och började jobba som hemlärare. Men under tiden utbildade hon sig också på sjuksköterskeprogrammet. 

Hon hade alltid varit intresserad av att vårda och hjälpa andra, samtidigt som hon också tyckte om att umgås och arbeta med människor.

Facebook/ Heather Lehr

Förutom hennes imponerande karriär som sjuksköterska, är Alice också en mamma, mormor och mormorsmor!

Tyvärr har hennes make gått bort (de gifte sig 1944), men hon sju barnbarn och fem barnbarnsbarn som stöttar henne. 

Facebook/ Heather Lehr

Genom åren blev hennes personlighet till stor del synonymt med hennes yrke. Alices varma ansikte blev en trygghet för många av de återkommande patienterna.

”Min mamma är 93 och i hennes generation var sjuksköterskeyrket mycket av ens identitet. Det handlade om att göra skillnad, särskilt i det lokalsamhället”, berättar Alices dotter, Sharon Waltner, för ABC News

Facebook/ Heather Lehr

Alice har också fått mycket beröm av sjukhusledningen för sin energi, omtänksamhet och proffessionalism. Ett tydligt bevis på att ålder bara är en siffra!

Och i en tid när vi behöver sjuksköterskor och sjukvårdspersonal mer än någonsin, är Alices långa karriär ett inspirerande exempel!

Om du också tycker att sjuksköterskor har ett av de viktigaste jobben i världen, dela gärna denna artikel för att hylla Alice och alla andra sjuksyrror där ute!