Efter årtal bakom lås och bom – här bär Kate Middleton prinsessan Dianas favoritsmycke

Prinsessan Diana var inte bara älskad för sitt lättsamma sätt och stora leende – hennes engagemang för aidssjuka och mot landminor kommer aldrig glömmas bort. 

Dianas otroliga känsla för mode var också en anledning till att hon blev populär hos många, hennes träffsäkra stil influerade en generation av kvinnor.

Bedömare brukar säga att hennes enkla och stilrena utseende, och fantastiska öga för detaljer, gör henne till en av de bästa klädda kungligheterna i historien.

Men en av Dianas favoritaccessoarer var inte något som hon själv handplockade – det var en tiara som hon ärvde från drottning Elizabeth II…

© Facebook / Diana, Princess of Wales 1961-1997

Enligt brittiska Daily Mail utformades Dianas favorittiara, Cambridge Lovers Knot, ursprungligen för Drottning Elizabeth. Den leverades sedan av den kungliga juvelleverantören Garrard, 1914.

Drottning Elizabeth bad Garrard att skapa en tiara för att den skulle kunna passa alla de juveler och pärlor som funnits i familjen sedan urminnes tider. Lovers Knot-tiaran var född!

Efter att drottning Elizabeth II burit det värdefulla föremålet, gav hon det till prinsessan Diana och tiaran blev det snabbt ett av hennes favoritsmycken.

Hon bar den ofta när hovet hade officiella ceremonier, trots att den var extremt tung och uppges ha gett Diana huvudvärk.

© Facebook / Diana, Princess of Wales 1961-1997

Efter Dianas tragiska bortgång, 1997, lämnades tiaran tillbaka till Buckingham Palace och placeras bakom lås och bom.

Den färgstarka prinsessan sörjdes av en hel värld och bilderna på hennes förkrossade söner, Harry och William, träffade många rakt i hjärtat. 

William och Harry har därefter försökt att sprida sin mammas ljusa minne i intervjuer. 

”Vi är så lyckliga över att hon var vår mamma och det går inte en dag utan att vi tänker på henne och saknar henne. Hon var en stor förebild för oss båda”, har pojkarna tidigare sagt

© Facebook / Diana, Princess of Wales 1961-1997

Och prinsessan Dianas minne fortsätter att leva vidare – på många olika sätt.  

När Dianas äldste son William gifte sig med Kate Middleton var det dags för tiaran att föras vidare till Kate. 

Kate träffade William i samband med universitetsstudierna, 2001. Paret gifte sig 10 år senare och Kate hade bland annat burit samma förlovningsring som prinsessan Diana en gång i tiden bar.

© Facebook/Marie Claire Australia

Nu har hon också ärvt tiaran ”Lovers Knot” och Kate verkar vara lika förtjust i den som Diana.

Under Buckingham Palace årliga diplomatmottagning bar Kate stolt tiaran och såg lika vacker som sin bortgånga svärmor. 

© Instagram/The Royal Family

Visst är det underbart att se hur både William och Kate ofta ser till att föra vidare prinsessan Dianas fina arv! 

Dela gärna vidare denna artikel på Facebook om du tycker det är helt rätt att Kate bär denna tiara!