Efter beslutet om gränskontroller: Nu måste du ha pass på alla utlandsresor.

Klockan 12 idag kommer tillfälliga gränskontroller att införas efter beslut från regeringen. Med anledning av detta har Polisen postat ett inlägg på sin Facebook som berättar vad du bör tänka på om du ska resa in eller ut ur Sverige den närmsta tiden.

Om du ska ut och resa från Sverige den närmsta tiden måste du med anledning av de tillfälliga gränskontrollerna vara beredd att visa pass eller nationellt id-kort. Detsamma gäller för personer som ska resa in i landet.

Såhär skriver polisen i sitt inlägg:

Om du ska resa in eller ut ur Sverige ska du ha pass eller nationellt id-kort med dig.
Efter beslut av regeringen kommer tillfälliga gränskontroller införas från och med i dag, 12 november, klockan 12. Det innebär att de som reser in ska kunna visa att de har rätt att resa in och vistas i landet, till exempel genom att visa upp pass eller nationellt id-kort.

Personer som väljer att ansöka om asyl vid en svensk gräns eller inne i Sverige har alltid rätt att få sin ansökan prövad inne i landet.

Regeringens beslut innebär inte att polisens arbete med inre utlänningskontroller förändras. Utländska medborgare som redan vistas i Sverige är inte skyldiga att ha med sig pass.

Dela gärna eller tagga vänner som ska åka utomlands så de tar med sig pass eller nationellt id-kort.

Besök www.polisen.se för den senaste information.

Om du ska resa in eller ut ur Sverige ska du ha pass eller nationellt id-kort med dig. Efter beslut av regeringen…

Posted by Polisen on den 11 november 2015