Efter den svåra tiden – här återvänder kämpen Arne Hegerfors till rampljuset

Vi känner alla igen Arne Hegerfors som en folkkär, glad och pigg tv-profil, men den senaste tiden har han haft det tufft. Under en kort period har Arne drabbats av en massiv hjärtinfarkt, en stroke och en tumör på hjärnhinnan, men när han får frågan hur han mår svarar han: 
– Jo det får duga. 

Hustrun Kerstin som hjälper Arne vill dock vara förberedd på alla vis. Nu berättar hon och Arne att de planerar för Arnes begravning. 

Sedan en tid tillbaka har 74-åriga tv-profilen Arne Hegerfors haft det kämpigt. En tumör på hjärnhinnan, en stroke och en hjärtinfarkt har gjort att Arne är vid dålig hälsa, och därför behöver mycket hjälp av sin hustru Kerstin och hemtjänsten för att klara vardagen.

Arne håller dock humöret uppe. Trots dålig hälsa gästade han nyligen röda mattan både på SVT:s 60-årsfest och Stora journalistpriset. Hustrun Kerstin vill dock vara förberedd. Tillsammans har paret planerat för sina begravningsceremonier.
– Jag känner att det skulle vara väldigt bra att göra, det underlättar för de anhöriga och de efterlevande, säger Kerstin till Expressen

Arnes styrka gör dock att hustrun i dagsläget inte är särskilt orolig. I intervjun säger hon att hon är glad över att Arne är så pass fräsch som han är, och att man måste göra det så bra som möjligt av tillvaron.

Arne Hegerfors är en av Sveriges mest kända och älskade sportkommentatorer. En allvarlig knäskada satte stopp för en lovande idrottskarriär i hans ungdom, men Arne hittade en annan bana, och fick själv mottaga Stora journalistpriset 1992. Han har även mottagit tv-priset Kristallens hederspris 2008. 

Som 74-åring har Arne fortfarande sitt positiva humör i behåll. När Expressen frågar hur han mår svarar han:
– Jo det får duga.

Trots tumör och svår hjärtinfarkt kan Arne fortfarande gå på röda mattan med humöret i behåll. 

Dela gärna om du tycker att Arne Hegerfors är en stark människa och tv-personlighet.