Efter dödsolyckan: Brandmännen får nog och sprutar vatten på de som respektlöst filmar

Idag sitter många mer med näsan ner i mobiltelefonen än vad de närvarar i det som pågår runtomkring. Och i de flesta fall har det blivit socialt accepterat att göra så, men det finns fall då mobiltelefonen bör stoppas undan, till exempel vid en olycka.

Efter en trafikolycka med dödsfall på väg A3 i Tyskland var det många som stannade för att fotografera och filma den otäcka olycksplatsen. Eftersom att det inte är första gången fick brandmännen nog, och gjorde något som garanterat stoppar folk från att göra så i framtiden.

Att ta upp mobiltelefonen vid en trafikolycka där folk skadats och till och med dött är både oetiskt och respektlöst för inblandade och deras anhöriga. Det är också svårt för räddningstjänsten att utföra sitt jobb när det springer folk som ska filma, därför valde några brandmän i Tyskland att sätta stopp för ”spektaklet” en gång för alla, genom en genial idé.

Med brandslangarna i händerna vände de sig mot de som filmade och sprutade vatten på dem för att försvåra deras fotografering. Inte mer än rätt eftersom att de bara försöker utföra sitt jobb.

Eftersom att händelsen fångades på film fick det hela stor uppmärksamhet i nationella medier och på internet. Sen inslaget här:

Vad tycker du om brandmännens agerande mot de som filmade och fotograferade dödsolyckan? Dela gärna om du tycker att de gjorde rätt och förtjänar en hyllning.